Türkçe Konuşan çocukların GCSE başarısı

Hackney bölgesinde bulunan The Urswick Ortaokulunda Türkçe konuşan öğrenciler aldıkları sınav sonuçları ile adeta ezberi bozdular. Ulusal anlamda Türkçe konuşan öğrenciler yıllardır yaşıtlarının altında bir sevide kalırken, Urswick orta okulunda bu durumun tam tersi yaşanıyor. Hackney bölgesinde bulunan vede İngiltere’deki en eski okullardan biri olan The Urswick Ortaokulunda son 5 yılda Türkçe konuşan öğrenciler aldıkları sınav sonuçları ile okulun en başarılı 10 öğrencileri arasında yer alıyorlar.

 Öğretmen Oktay Şahbaz

Öğretmen Oktay Şahbaz

The Urswick Ortaokulandaki öğrencilerin 42%’nin İngilizce ve Matematik dahil 5 A*-C alırken, öğrencilerin 100% sınavlarını geçerek tarihi bir başarı elde ettiler. Bu gelişmenin yaşandığı The Urswick Ortaokulunda en büyük başarıyı Türkçe konuşan öğrenciler gösterdi. Okuldaki en başarılı 10 öğrencinin ilk beşi Türkçe konuşan öğrenciler olurken, Nezihe Yay 9 tanesi A*-A olmak üzere toplamda 12 A*-C sonuç ile okul birincisi oldu. Bunun yanında Seda Gurten 8 tanesi A*-A toplamda 11 A*-C ile Bengü-su Gül ise 7 tanesi A*-A toplamda 11 A*-C GCSE alarak isimlerini en başarılı öğrenciler arasında yer alan diğer Türkçe konuşan öğrenciler oldu. Okulda başarılı olan diğer Türkçe konuşan öğrenciler arasında Murat Sen, Olga Arslan ve Baran Bayır yer aldı.

Öğrenci Seda Gurten
Öğrenci Seda Gurten

Okulun en başarılı öğrencisi olan ve Fransızca, Tarih, Matematik gibi derslerde A* veya A alan 16 yaşındaki Nezihe Yay’nın çok sevinçli olduğu görülürken, “İstediğim sonuçuları elde ettim. İlerde nasıl bir kariyer takip edeceğimi bilmiyorum, şu an yapmak istediğim bu sonuçların tadını çıkartmak ve öğrenmeye devam etmek”. Nezihe A-Level olarak Tarih, Fransızca, Felsefe derslerini yaparak eğitim hayatına devam edecek.

Okulu ziyaret eden Hackney Belediye Encümeni ve aynı zamanda Çocuk ve Gençlik Kabinesi üyesi Anntoinette Bramble tüm öğrenciler ve velileri tebrik etti. Aynı zamanda The Urswick Ortaokulunun okul-aile birliği üyesi olan Councillor Anntoinette Bramble yaptığı açıklamada “Tüm öğrencilerimiz ile gurur duyuyorum ve herkese başarılarının devamını diliyorum dedi”

Öğrenci Nezihe Yay Achi
Öğrenci Nezihe Yay Achi

The Urswick Ortaokulu müdürü Richard Brown ise yaptığı açıklamada “Hükümet her yıl okulların başarısı için koyduğu standartları yükseltiyor. Evet, bazı veriler başarımızın diğer yıllara oranla düşmüş gibi gösterebilir fakat her öğrencimizin zorlaşan sınavları geçmesi en büyük başarı. Benim okulumda sadece bazı öğrencilerin başarısı değill, tüm öğrencilerin başarısı önemli, bu yüzden tüm öğrencilerim ile gurur duyuyorum” dedi. Richard Brown aynı zamanda öğretmenler üzerindeki baskılarada değinerek “Öğretmenler hükümetin tüm yeni uygulamaları karşısında büyük bir özveri göstererek çocukların başarısı için büyük çaba sarf ediyorlar. Bu sebebten dolayı tüm öğretmelere teşşekkür etmemiz gerekiyor” diyerek öğrentmenlere desteğini sundu.

Öğrenci Bengü Su Gül
Öğrenci Bengü Su Gül

The Urswick Ortaokulunda yaklaşık 10 yıldır çalışan ve Bilgisayar Bölümü Başkanlığı yanında Türkçe konuşan öğrencilere danışmanlık yapan Oktay Şahbaz ise yaptığı açıklamada Öğrenciler başarılı olmak için büyük çaba ve gayret gösteriyorlar. Bunun yanında sınav dönemi boyunca büyük bir stres ve sıkıntı yaşıdakları bir süreçten geçiyorlar. Hükümet özellikle devlet okullarındaki öğrencilerin daha başarılı olması için koşulları zorlaştırıyor. Buna rağmen çocukların sınavlarını geçmeleri, sonuçlar ne olursa olsun, çok önemli ve kutlanması gereken bir başarı. Bunun yanında Türkçe konuşan öğrencilerimizin başarılarından dolayı onlar ile gurur duyuyorum ve ilerde onların çok iyi yerlere geleceklerinden emininim” diyerek sonuçlar üzerine düşüncelerini sundu.

2005150cookie-checkTürkçe Konuşan çocukların GCSE başarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.