Turkcell çağrı merkezi çalışanlarının eylemi karşılık buldu

Turkcell’den açıklama: “Banka promosyonu ile ilgili görüşmeler devam etmekte olup, anlaşma sağlandıktan sonra promosyon ödemeleri tüm arkadaşlarımıza yapılacaktır.”
Çağrı merkezinde çalışan genç kadın

Turkcell çağrı merkezi çalışanları yaşanan ekonomik krizle birlikte geçinmekte zorlandıklarını söyleyerek banka promosyon hakları için dün sosyal medya eylemi gerçekleştirdi.

Turkcell Global Bilgi şirketinin banka promosyonu hakkını vermediğini ifade eden çağrı merkezi çalışanları, haklarının verilmesini talep etmişti.

Çalışanların ve işçilerin örgütlendiği DİSK/İletişim-İş Sendikasının açıklamalarından rahatsızlık duyan Turkcell Global Bilgi Şirketi bugün açıklama yaptı. Çıkan haberlerin ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını iddia eden şirket açıklamada şunları söyledi; “Banka promosyonu ile ilgili görüşmeler devam etmekte olup, anlaşma sağlandıktan sonra promosyon ödemeleri tüm arkadaşlarımıza yapılacaktır.”

Şirketin açıklamasını değerlendiren DİSK/İletişim-İş Sendikası ise, “Banka promosyonları ödenene kadar işin takipçisi olacağız. Bugün de gördüğümüz gibi işverenler örgütlü güçten ve işçilerin sendikalaşmasından korkarak geri adım atmıştır. Çağrı merkezi çalışanlarını sendikamız İletişim-İş’te örgütlenmeye çağırıyoruz. Çalışanlar sendikamızda örgütlenirse tüm hakları alacaktır” dedi. (EVRENSEL İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

2639660cookie-checkTurkcell çağrı merkezi çalışanlarının eylemi karşılık buldu

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.