TurkishFest’ten destekçilere teşekkür

Londra’nın en büyük festivallerine ev sahipliği yapan Thames Nehri kıyısındaki ünlü ‘Coin Street’de düzenlenen Türk festivali, büyük ilgi gördü.

Türk kültürünü  Avrupa’da tanıtmak amacıyla ‘Turkish Forum UK’ tarafından düzenlenen festival, 80 binin üzerinde  ziyaretçiyi ağırladı. İki gün süren festivalde , Türk müzikleri, kilimler, dokumalar, çiniler, yöresel danslar ve Türk yemekleri tanıtıldı. Türk mutfağının önde gelen lezzetlerinin sunulduğu 30 stantta, yemekler daha gün bitmeden tükendi. Türk yemeklerinin yanı sıra Türk müzik ve danslarına da büyük ilgi gösteren vatandaşlar, iki gün boyunca dans edip, güneşin ve müziğin tadını çıkardı.

“DÖRT DÖRTLÜK ORGANİZASYON”

İngiltere’deki ilk Türk festivali muhteşem bir organizasyon ve grup dayanışmasıyla, dört dörtlük bir şekilde gerçekleşti.

Festivali düzenleyen Turkish Forum UK başkanı Hasan Taşlıca, Londra’nın en gözde mekanında geçekleşen festivalin, Türk kültürünün dünyada tanıtılması adına büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Taşlıca, ‘ Bu tür çalışmalar Türk toplumunun sesini duyurması açısından çok önemli. Kimsenin bizi tanımasını bekleyemeyiz. Bizim kendimizi tanıtmamız gerekli.Bu işe gönlünü koyan tüm sponsorlarımıza ve Turkish Forum UK üyelerine teşekkür ediyorum’ dedi.

1094030cookie-checkTurkishFest’ten destekçilere teşekkür

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.