ŞİÖ ZirvesiCumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi’nde konuştu. “Üstlendiğimiz sorumluluk teşkilat ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ne kadar geliştiğini göstermiştir” diyen Erdoğan, “Bundan sonra iş birliğimizi artıracağımıza inanıyorum.” dedi.
Küresel krizlere vurgu yaparak konuşmasına başlayan Erdoğan, “Tüm insanlığın aynı gemide olduğunu hatırlatan bu küresel salgın sürecinde, gelişmeler ülkeler iyi bir imtihan veremediler. Kimi ülkeler tıbbi malzemeler konusunda çatışma noktasına geldi.” ifadelerini kullandı.
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
“Bölgemizde ve ötesinde barış güvenlik ve istihdamın sağlanması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Amacımız bölgemiz ve ötesinde barış çemberi oluşturmaktır.
“Ukrayna tahılının sevkiyatı konusunda BM ve taraflarla verimli bir işbirliği yürütüyoruz. Taraflarla verimli bir iş birliği içinde tahılın en çok ihtiyaç duyanlara ulaştırılması için samimi çaba harcıyoruz.
“G20 kulvarındaki girişimlerimiz başta olmak üzere küresel gıda güvenliğine dair çalışmaları destekliyoruz.”
“ŞİO içinde devam eden ekonomik ve insani kalkınma temelli hak ve hürriyetlerin geliştirilmesine yönelik her türlü çabayı takip ediyoruz.
Doğu ile batı arasındaki köprü konumumuz emsalsiz imkanlar sunuyor. Güvenlikten ekonomiye, enerjiden ulaşıma, tarımdan turizme her alanda iş birliğine hazırız”
Bu habere emoji ile tepki ver




