Ana SayfaTÜRKİYEÖzel’den İngiltere Başbakanı’na sitem: Erdoğan ile aşırı dayanışmada

Özel’den İngiltere Başbakanı’na sitem: Erdoğan ile aşırı dayanışmada

Brüksel’deki Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Liderler Toplantısı’nda Avrupalı sol partilere “dayanışma” siteminde bulundu. İngiltere Başbakanı olan aynı zamanda İşçi Partisi lideri Keir Rodney Starmer’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan yakın tutumunu eleştiren Özel, “Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Özel, “Bizim kardeş partiler olduğumuz gerçekliği var. İngiliz İşçi Partisi bugün Erdoğan’la, Erdoğan’ın beklediğinin üzerinde bir dayanışma gösteriyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen PES Liderler Toplantısı’na katılarak Avrupalı mevkidaşlarına hitap etti. Özel, konuşmasında Türkiye’deki demokratik mücadeleye dikkat çekerken, özellikle iktidardaki bazı kardeş partilerin tutumlarını eleştirdi.

“Pes yönetimine teşekür,iktidardaki liderlere sitem”

Konuşmasına PES yönetimine ve Genel Sekreter Yardımcılarına sundukları kurumsal destek için teşekkür ederek başlayan Özgür Özel, Avrupa konseyi düzeyindeki parlamenter desteğin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ancak Özel, bu desteğin yürütme organlarına aynı ölçüde yansımadığını belirterek, “Kardeş partilerimizin iktidardaki liderleri maalesef bizimle dayanışma göstermekte çekingen davranıyorlar. Bu durum, Erdoğan’ın Türkiye’deki pozisyonunu güçlendiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bu habere emoji ile tepki ver

😡
0
Kızgın
🤣
0
Hahaha
👍
0
Beğendim.
❤️
0
Muhteşem
😢
0
Üzgün
😮
0
İnanılmaz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

spot_img
spot_img
spot_img

En Son Haberler