Ana SayfaTÜRKİYETÜİK, enflasyonu yine alttan aldı

TÜİK, enflasyonu yine alttan aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre aylık enflasyon 3,92 yıllık enflasyon ise yüzde 38,21 oldu. Enag’ın 6 aylık enflasyon verisi ise yüzde 50,53 olmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı ve ilk 6 aylık enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre;

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 38,21, aylık yüzde 3,92 oldu

TÜFE’deki değişim 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,92, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,95 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 14,76 ile konut oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 67,22 ile lokanta ve oteller oldu.

ENAG ile Makas Açıldı Memur Zammı Almadan Eridi

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini 3 Temmuz’da yayımlamıştı. Buna göre ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) haziran ayında yüzde 8.54 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 108.58 olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran dönemi enflasyon oranı ise yüzde 50.53 oldu.

Bu habere emoji ile tepki ver

😡
0
Kızgın
🤣
0
Hahaha
👍
0
Beğendim.
❤️
0
Muhteşem
😢
0
Üzgün
😮
0
İnanılmaz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En Son Haberler

The Ultimate Managed Hosting Platform