Türkiye’de son 24 saatte koronadan 283 ölüm

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Türkiye’de son 24 saatte 305 bin 47 koronavirüs testi yapıldı, 23 bin 496 kişinin testi pozitif çıktı, 283 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’da paylaştığı mesajda son 4 haftada görülen vaka artışlarının özellikle “aşı olmamış kişilerden kaynaklandığını” söyledi.

GENÇLERDE VAKA SAYISI ARTABİLİR

Bilim Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs vakalarının yeni dönemde en yoğun olarak 15-45 arası yaş grubunda görüldüğünü, vaka sayısının da bu nedenle yükseldiğini açıkladı.

Koca, 12 yaş üstü çocukların da 15 yaş üstünde olduğu gibi tercihe bağlı olarak aşı yaptırabileceğini söyledi.

“Aşılanmayanların okula alınmama gibi bir durumu olmaz. Öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının giderek arttığını görüyoruz” diyen Koca, en az bir doz aşısını yaptırmış öğretmen ve çalışanların oranının yüzde 88’i, iki doz aşısını tamamlayanların sayısının ise yüzde 75’i bulduğunu ifade etti.

Koca, AVM, kafe ve restoranlar için PCR testi zorunluluğunu gündemlerine almadıklarını da sözlerine ekledi.

AŞILI OLMAYANLARA DİKKAT

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada 500 bine yakın aktif vakanın yüzde 81’inin tam aşılı olmayan kişilerden oluştuğunu söyledi.

Fahrettin Koca, “Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90’ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90’ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir” diye konuştu.

Koca, aşılama nedeniyle yeni dönemde pandeminin okulların kapatılmasına da neden olmayacağını söyledi.

2546120cookie-checkTürkiye’de son 24 saatte koronadan 283 ölüm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.