Türkiye’den Londra’ya restoran markası: Ali Ocakbaşı

Türkiye’nin tanınmış restoran zinciri Köşebaşı Restaurant ve kardeş markası Ali Ocakbaşı, Londra’nın kalbi Piccadilly’de “Ali Ocakbaşı London” adıyla restoran açtı.

Ali Ocakbaşı London, “16 Irving Street Leicester Square WC2H 7AU” adresinde 7 Mart akşamı konukların katıldığı mütevazi açılışla hizmete girdi. Açılış için Türkiye’den gelen restoran zinciri sahibi Ali Akkaş, Türkiye’den Londra’ya restoran yatırımında bir ilk olmaktan memnun olduklarını söyledi.

Akkaş, “Köşebaşı olarak yurtdışında 16, Ali Ocakbaşı olarak 4’ncü yatırımızı yapmış olduk. Londra’da farklı semtlerde yatırımlarımız sürecek” dedi.

İşadamı restoran zincirini de şöyle anlattı:

“Klasik kebap restoranı anlayışını yıkarak bir devrim yaratan ve geleneksel Türk mutfağında değişimin öncülüğünü üslenen Köşebaşı, 1995’den bu yana Adana ve Tarsus yöresi et yemeklerininin geleneksel lezzetlerini modern bir sunumla günümüze taşıyor. Conde Nast Traveler dergisi bizi dünyanın en iyi 50 restoranı listesine layık gördü. Time dergisi ‘İstanbul’daki en iyi kebap restoranı’ olarak sayfasında geniş yer vermişti.”

Ali Akkaş, başarının sırrını da “en iyi hammaddeyi özenle işleyerek, dünya standartlarında hizmet kalitesiyle misafirlere sunmak” olarak açıkladı.

Londra’da toplumun restoran sektöründe yoğunlaşması ve başarılı restoranlar açmasından çok memnun olduğunu vurgulayan işadamı şöyle devam etti:

“Restoran sektörü aynı zamanda Türkiye’nin, Anadolu mutfağının da tanıtımıdır. Restorancılık belki de zor olanı başararak, kültürlerin ortak bir tadta buluşmasını sağlamaktır. Londra’nın kalbinde açtığımız Ali Ocakbaşı, farklı kültürden müşterilerin yanısıra kendi toplum üyelerimizin de misafirlerini gönül rahatlığı ile ağırlayabilecekleri bir restorandır. Londra’daki toplumun başarısı bizim övüncümüz olduğu kadar, bizim başarımız da onların övüncü olacaktır…”

2168000cookie-checkTürkiye’den Londra’ya restoran markası: Ali Ocakbaşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.