Türkiye’nin hava saldırısında Iraklı 2 komutan öldü, Irak saldırıyı kınadı

Türkiye’nin hava saldırısında Iraklı iki komutan ve bir asker hayatını kaybetti. Irak Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı, Hulusi Akar’ın Bağdat’a düzenleyeceği ziyaretin iptal edildiğini duyurdu.

Türkiye’ye ait SİHA’ların Irak Sınır Güvenliğine ait bir aracı bombaladığı belirtildi. Bombardımanda 2 Iraklı komutan hayatını kaybetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın (SİHA), Irak Kürdistan Bölgesi’ne bağlı Kelaşin alanında Irak Sınır Güvenliğine ait bir aracı bombaladığı kaydedildi.

Bombardımanda Irak ordusunda görevli 3’üncü Tugay Komutanı Zübeyir Halil ve 2’nci Alay Komutanı Muhammed Reşid adlı komutanların ve bir askerin hayatını kaybettiği, bir sivilin de yaralandığı öğrenildi.

IRAK SALDIRIYI KINADI, HULUSİ AKAR’IN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
Irak Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak saldırı sert bir dille kınadı.

Açıklamada, Sidakan bölgesinde düzenlediği hava saldırısında iki Iraklı yetkilinin ve bir Irak askerinin öldürülmesi kınanırken, Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yarın (13 Ağustos) Bağdat’a düzenleyeceği ziyaretin iptal edildiği duyuruldu.

Bakanlık ayrıca ​Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ne protesto notası verileceğini duyurdu. Açıklamada, “Türkiye’nin ihlallerine karşı açık ve birden fazla seçeneğimiz bulunuyor” denildi.

2440900cookie-checkTürkiye’nin hava saldırısında Iraklı 2 komutan öldü, Irak saldırıyı kınadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.