”Türkiye’nin üyelik süreci AB’yi böldü”

Financial Times, AB’de Türkiye’nin duraklamış haldeki üyelik müzakereleri nedeniyle ihtilaf çıktığını yazdı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz
Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının yapıldığı Brüksel’den geçilen haberde, Avusturya’nın Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin durdurulmasını istediği ancak diğer üyelerinse müzakereleri fillen ama bunu açıkça ifade etmeden askıya almayı istedikleri yazıyor.

AB Genel İşler Konseyi’nde dün Avusturya’nın vetosu nedeniyle Türkiye’yle üyelik müzakerelerinin geleceği konusunda ortak bir karar çıkmamıştı.

Gazete, Türkiye’nin AB Daimi temsilcisi Selim Yenel’in “Avusturya’nın iç meselelerinin AB’nin politikalarına baskın çıkması yazık oldu” sözlerine de yer veriyor.

Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’ye Gümrük Birliği’nde daha derin ilişkiler önerme hazırlığı yaptığını yazan gazeteye göre bu karar önümüzdeki hafta verilecek ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker bu konuyu AB liderleriyle yarın görüşmeyi planlıyor.
Financial Times’ın bir başka haberinde ise Türkiye’deki anayasa değişikliği tartışmalarını “(Cumhurbaşkanı) Erdoğan daha fazla gücü ele geçirmeye gözünü diktiği” başlığıyla veriyor.

2038710cookie-check”Türkiye’nin üyelik süreci AB’yi böldü”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.