Türkiye’nin yeni Antropoloji dergisi Aralık’ta okurlarıyla buluşacak

Yusuf Yavuz / AÇIK GAZETE – İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü bünyesinde yayın hayatına başlayacak olan ‘İstanbul Antropoloji Dergisi’nin ilk sayısı Aralık ayında okuruyla buluşacak.

Editörlüğünü Prof. Dr. Ecevit Barış Özener ve Dr. Güldem Baykal Büyüksaraç’ın üstlendiği hakemli akademik dergi, yılda bir kez elektronik olarak yayımlanacak. Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanması planlanan dergide, antropolojinin tüm alt dalları ve ilgili diğer beşerî ve sosyal bilimler ile disiplinler arası alanlarda yürütülen ampirik ve kuramsal çalışmalara yer verilecek.

Türkiye’nin yeni antropoloji dergisi Aralık 2021’de ilk sayısıyla okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümünün bünyesinde yayın hayatına başlayacak olan ‘İstanbul Antropoloji Dergisi- Istanbul Anthropological Review (IAR)’, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yayımlanacak.

BEŞERİ VE SOSYAL BİLİMLER ALANINDA AÇIK ERİŞİMLİ YAYINCILIK

Hakemli ve açık erişimli olacağı belirtilen akademik derginin içeriğiyle ilgili yapılan duyuruda, “IAR dergisinde, antropolojinin tüm alt dalları ve ilgili diğer beşerî ve sosyal bilimler ile disiplinler arası alanlarda yürütülen ampirik ve kuramsal çalışmalara yer verilecektir” denildi.

ARAŞTIRMACILAR DİSİPLİNLİ BİR OKUYUCU KİTLESİYLE BULUŞACAK

Antropoloji başta olmak üzere beşerî ve sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında çalışmalar yürüten araştırmacıları disiplinli bir okuyucu kitlesiyle buluşturmanın amaçlandığı belirtilen duyuruda, “Köklü araştırma yöntemlerine dayalı vaka çalışmalarının yanı sıra metodolojik açıdan yenilikçi disiplinler arası araştırmalar, kavramsal yazılar ve kitap değerlendirmeleri de yer alacaktır” ifadelerine yer veridi.

İLK SAYI İÇİN SON MAKALE BAŞVURU TARİHİ: 1 EKİM 2021

Editörlüğünü Prof. Dr. Ecevit Barış Özener ve Dr. Güldem Baykal Büyüksaraç’ın üstlendiği İstanbul Antropoloji Dergisi’nin ilk sayısında yayımlanması planlanan makaleler için son başvuru tarihi 1 Ekim 2021 olarak açıklandı.

Alanında önemli bir boşluğu doldurması beklenen İstanbul Antropoloji Dergisi hakkında daha fazla ayrıntı için: https://iupress.istanbul.edu.tr/en/journal/iar/home

 

2541750cookie-checkTürkiye’nin yeni Antropoloji dergisi Aralık’ta okurlarıyla buluşacak
Önceki haberBaşbakanın Tıraş Bıçağını Dert Ettik!
Sonraki haberWHO’dan Afganistan’da salgın uyarısı
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.