Tuz Gölü’ne Sadakat Yolculuğu

Kar amacı gütmeden düzenlenen ve 19 Eylül Cuma akşamı İstanbul’dan, 20 Eylül Cumartesi sabahı ise Ankara’dan başlayacak sadakat yolculuğu 20 Eylül gecesi son bulacak.  Yolculuğun organizasyonunu Doğa Turizm gerçekleştirecek. 


Suyun yanlış kullanımı nedeniyle son günlerini yaşayan 2 milyon yaşındaki Tuz Gölü gerekli önlemler alınmadığı takdirde tümüyle yok olma tehlikesi altında. Türkiye'nin 305 Önemli Doğa Alanı'ndan biri olan Tuz Gölü, sanılanın aksine küresel ısınma sonucunda değil yanlış su politikaları nedeni ile kuruyor. Öyle ki, Tuz Gölü’nün yer aldığı Konya Kapalı Havzası’nda sulama faaliyetleri nedeniyle her yıl bir Tuz Gölü büyüklüğünde su israf ediliyor. Doğa Derneği ve Atlas Dergisi’nin bu yok oluşa dikkat çekmek üzere organize ettiği Tuz Gölü’ne Sadakat yolculuğu aynı zamanda çözümün mümkün olduğunu da anlatmayı amaçlıyor.


Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken’in de katılarak rehberlik yapacağı Tuz Gölü’ne Sadakat Gezisi’nde, yol güzergâhında yer alan Önemli Doğa Alanları hakkında Doğa Derneği uzmanları sunuşlar yapacak ve İstanbul'dan Tuz Gölü’ne kadar Anadolu doğasının az bilenen özelliklerini yolculara tanıtacak. Konya Havzası, biyolojik çeşitlilik ve Tuz Gölü hakkında da geniş bilgilerin verileceği yolculukta, Tuz Gölü’nde yaşamakta olan canlılar hakkında uzman isimler ayrıntılı bilgiler verecek.


YOLCULUK PROGRAMI


19 Eylül Cuma:
İstanbul Avrupa Yakası Hareket: 23.30’da Beşiktaş İnönü Stadyumu önüİstanbul Anadolu Yakası Hareket: 24.00’de Kadıköy Evlendirme Dairesi önü Ankara Hareket: 06.00’da TCDD Gar’ı önü…


20 Eylül Cumartesi:
Tuz gölüne varış ve gölde fotoğraf çekimi, 18.00: Ankara’ya varış, 24.00: İstanbul’a varış


Katılım Bedeli:
İstanbul’dan: 99 YTL
Ankara’dan: 35 YTL
İstanbul’dan Taksitli Fiyatı: 110 YTL
Ankara’dan Taksitli Fiyatı: 40 YTL


 


NOT: Kar amacı gütmeyen Tuz Gölü’ne Sadakat Gezisi’nin fiyatına ulaşım ve rehberlik ücretleri dahildir. Bunların dışında yapılacak harcamalar katılımcılara aittir.

1066340cookie-checkTuz Gölü’ne Sadakat Yolculuğu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.