Tuzla’da oturma eylemi

DİSK’e bağlı Liman, Tersane, Gemi, Yapım-Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişilik grup, saat 07.00 sıralarında Tersaneler Caddesi’nde yolu trafiğe kapatarak işçi ölümlerine ilişkin protesto gösterisi başlattı.


Sloganlar atarak eylemi sürdüren grup, polis tarafından yolu trafiğe açmaları konusunda uyarıldı. Bu uyarıyı dikkate almayarak oturma eylemine geçen gruba, polislerce zor kullanılarak müdahale edildi. Cem Dinç’in de aralarında bulunduğu grubun tamamı, polisin müdahalesiyle gözaltına alınarak bindirildikleri araçlarla emniyete götürüldü.


Bu sırada otomobiliyle eylem yapan işçilerin arasından geçerek yoluna devam etmek isteyen bir sürücü, eylemcilerden birine çarptı. Sürücü, daha sonra hızla olay yerinden uzaklaştı.


Yaklaşık bir saat sonra aynı yerde toplanan çeşitli sendikalara üye işçiler ile bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri, aynı şekilde oturma eylemi başlatarak yolu yeniden trafiğe kapattı.


Bu grubun eylemi sürerken, polisin bölgedeki önlemlerini artırdığı görüldü.


Öte yandan, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile konfederasyonun başkanlar kurulu üyelerinin de katılımıyla aynı yerde oturma eylemi yapılacak.

1055880cookie-checkTuzla’da oturma eylemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.