TWPA’nın yılın annesi: Ayten Muhiddin

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (Turkish Women’s Philanthropic Association of England-TWPA), bu yılın annesini özverili toplumsal çalışmalarından dolayı Ayten Muhiddin’i (88) seçti.

TWA, 9 Mart Cuma günü saat 12-15 arasında “High Road Wood Green London N22 8JX” adresindeki Grand Palace’da Anneler Günü ve 8 Mart’ı yemek ve canlı müzikli bir etkinlikle kutladı…

Toplumun ilk kadın derneği sayılan ve 1975’ten günümüze faaliyet gösteren TWPA’in etkinliğine KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran ve annesi Gülten Başaran ile KKTC Başkonsolosu Ülkü Alemdar ve Basın Ataşesi İsmet Ramiz’in de aralarında bulunduğu 100’e yakın konuk katıldı. Özgür Canyurt, Hüseyin Cemgünal ve Kerem Ergen de sahnede etkinliğe renk kattı.

KKTC Temsilcisi Başaran, TWPA’in toplumun değerlerine sahip çıkması ve başarılarını övdü. Başaran, KKTC Londra Temsilciliği’nde siyasi kadronun kadınlardan oluştuğunu belirterek, kadının hayatın her alanında yer almasının önemine değindi.

YILIN ANNESİ: AYTEN MUHİDDİN

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yılda geleneği sürdüren TWPA, Kıbrıs kökenli Ayten Muhiddin’i topluma yönelik özverili çalışmalarından dolayı yılın annesi olarak seçti.

TWPA Başkanı Ayşe İbrahim de annelerin hakkının ödenemeyeceğini belirterek derneğe ve topluma katkılarından dolayı yılın annesi seçilen Ayten Muhiddin’i sahneye çağırdı. Muhiddin’e “Yılın Annesi” plaketi ve çiçek vererek dernek adına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İbrahim KKTC Temsilcisi’nin annesi Gülten Başaran’a da sahnede çiçek vererek anneler gününü kutladı.

Ayten Muhiddin’in oğlu Şefik de, yaptığı konuşmada annesinin o dönemde liseyi bitiren çok öz öğrenciden birisi olduğunu belirterek, annesinin sosyal olması ve toplumsal faaliyetlerde yer almasını aydın aile geleneğine bağladı.

Kıbrıs’ta 1963 hadiseleri sırasında ailecek zorlu günler yaşadıklarını anlatan Şefik, 4 çocuklu bir aile olarak 1970’li yıllarda Londra’ya geldiklerini söyledi. Şefik, annesinin Londra’ya uyum sağlamaya çalışırken, 1981-86 yılları arasında babasının hastalığı döneminde özveriyle ailesini kolladığını vurguladı. “Annemiz bu yoğunlukta TWPA’in kurucusu olmuş ve 20 yıl boyunca da çeşitli rollerde hizmet etmiştir” diyen Şefik, “Annemize nasip gördüğünüz bu şereften dolayı tüm yönetim kurulu üyelerine candan teşekkür ederiz. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun” diye devam etti.

 

2168040cookie-checkTWPA’nın yılın annesi: Ayten Muhiddin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.