‘Uçağı vurduk, 10 km sonra düştü’

Suriye devlet ajansı SANA’da Suriyeli bir askeri sözcü, Suriye kara sularına 1 kilometre uzaklıkta uçaksavarlarla vurulan uçağın yanarak, sahilden 10 kilometre uzaklıkta denize düştüğünü açıkladı.

‘KARA SULARIMIZDA DENİZE DÜŞTÜ’

“Cuma günü öğleden önce saat 11.40 sularında Suriye bölge suları üzerindeki hava sahasının batı yönünde, alçaktan hızla uçan yabancı bir cisim görüldü” diyen Suriyeli askeri sözcü sözlerine şöyle devam etti: “Suriye hava sistemleri, sahilden 1 km uzaklıkta olan uçağa uçaksavarla karşı koydu ve hedefe isabet ettirdi, isabet alan uçak yanarak Lazkiye kentindeki Um el-Tuyur köyünün doğusuna kara sularımız içine, sahilden 10 km uzaklıkta denize düştü.”

‘GEÇERLİ KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE MUAMELE EDİLDİ’

Daha sonra yapılan araştırmada vurulan hedefin Suriye hava sahasına giren bir Türk uçağı olduğunu tespit ettiklerini belirten Suriyeli askeri sözcü, bu tip durumlarda geçerli olan kanunlar çerçevesinde muamele edildiğini iddia etti.

KİM NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonrasında ilk defa açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, “Neticesi çok ağır olduğu için detayları incelemeden net bir açıklama yapılamaz. Gereken yapılacaktır” dedi.

Suriye’nin Türk savaş uçağını düşürmesi değerlendiren Gültan Kışanak, ‘Bir devlet o uçağın orada ne işi vardı, hangi görev için gitti, niye sınır ihlali yaptı, bunların cevabını veremiyorsa büyük bir problemdir’ diye konuştu.

1346610cookie-check‘Uçağı vurduk, 10 km sonra düştü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.