UBP, doğru olanı yaptı

Gerek gazetemizde yazmış olduğum yazılarda ve gerekse de televizyon programlarında UBP için en doğru seçeneğin Olağanüstü Kurultay’ın Kasım ayında yapılacak Olağan Kurultay’a kadar ertelenmesi gerektiğine ilişkin düşüncelerimi net biçimde seslendirmiştir. Bu düşüncelerim nedeniyle gerek UBP içinden ve gerekse de basındaki dostlarımdan eleştiriler aldığım da olmuştur.

Bu düşüncemi ve önerimi bir fantezi olarak niteleyen bazı dostlarımın, UBP’nin doğru kararı vermesi karşısında şaşkın olduklarını biliyor ve bu gelişmeyi nasıl tahmin ettiğimi merak ettiklerini tahmin ediyorum.

Her şeyden önce, UBP’nin kurumsallaşmış bir parti olduğunu unutmayalım. Bazı karanlık odakların ve emperyalist güçlerin maşalarının UBP’nin parçalanması ve güçsüzleştirilmesi üzerine karanlık oyunlar planladıkları bir dönemde, UBP, bütün oyunları boşa çıkaracak bir hamle yaptı. Bu sağduyulu karar nedeniyle, UBP’yi bütün yetkilileri ve üyeleriyle kutluyorum.

Bakalım, UBP’de kanlı bir Başkanlık yarışı bekleyen ve kopmalar üzerine senaryolar kuran Çözümcüler, şimdi neler yazacaklar? Göreceğiz. Onlarda senaryolar bitmez.

UBP, devlet yönetimi deneyimi olan en köklü partilerden birisi olarak doğru olanın ne olduğuna karar vermek konusunda Ortak Aklı yaşama geçiren gerçek bir siyasi partidir. Birilerinin düğmeye basmasıyla kurulup kapanmayan, gündelik tavırlar ile oraya buraya savrulmayan, ilkeler temelinde hareket eden bir siyasi oluşumdur. Böyle olunca, UBP için neyin iyi ve doğru olması gerektiğini düşünürseniz, UBP de o yönde adım atacaktır. Bu düşünce doğrultusunda, UBP’de Olağanüstü Kurultayın ertelenmesini hiç de sürpriz bir karar olarak görmüyorum. Tersine, çok doğru ve atılması gereken bir adım olarak değerlendiriyorum.

Bu noktadan sonra UBP içinde Başkanlık yarışına hazırlanan değerli isimler, Olağan Kurultay’a kadar Genel Başkan Vekili Sayın İrsen Küçük etrafında bütünleşmeli, dosta ve düşmana karşı UBP’nin ayakta ve sapasağlam olduğunu göstermelidirler.

Yakın zamanda iki seçimden de zaferle çıkan UBP, halka dayandığını, halkın gücüyle siyaset yaptığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bugüne kadar UBP’nin ayakta kalmasına destek veren, liderlik ve yöneticilik yapan bütün isimlerin bu karardan memnun olacaklarına inanıyorum. Özellikle UBP adayı olarak Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Dr. Derviş Eroğlu, bu kritik dönemde müzakerelerde ve yapılacak acil işler konusunda daha güçlü olacaktır. Ülkede bir iktidar boşluğu doğmaması açısından Cumhurbaşkanı’nın rahatladığını da görmek gerekir.

Bu noktadan sonra, UBP Genel Başkan Vekili Sayın İrsen Küçük liderliğinde yeni Hükümet kurulacaktır. Başbakan’ın kim olacağı konusunda da Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile diyalog halinde hareket etmelerinde yarar vardır.

Ülkeyi ve UBPyi rahatlatan bu kararı alan bütün UBP yetkililerini kutluyorum. Doğru bir karar aldılar.

671650cookie-checkUBP, doğru olanı yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.