Uçtu, uçtu… Uçak bilet fiyatları uçtu!

Londra-İstanbul gidiş geliş uçak biletleri 2017 yılı sonunda tavan yaparak tarihinin rekorunu kırdı. Hava yollarının web sitelerinden yaptığımız araştırmalara göre 26 Aralık-3 Ocak arası Londra İstanbul gidiş geliş bilet fiyatları aktarmalı 425 sterlinden başlarken THY’de 1.024 sterline kadar bilet bulmak olası.

Geçen yılın aynı dönemdeki fiyatlarına kıyasla yüzde 40 pahalı olan biletler yeni yılı sevdikleriyle geçirrmek isteyen Londra’daki toplumun tepkisini çekti.

Tulip Holidays’den Itır Sökmen, “Bu yıl bizde şaşırdık. Genellikle Aralık’ın 25 ve 26’sında biletler ucuzlardı. Taleplerin yüksek olmasından kaynaklanıyor denilebilir…”

Görüş aldığımız duayen bir turizmci de havayolu şirketlerinin okulların tatil olduğu dönem ile Christmas gibi tatillerde uçak bilet fiyatlarını aşırı yükselterek havayollarındaki “koltuk sayısı azaldıkca fiyatlar artar” sistemini kötüye kullandıklarını belirtti. Havayollarındaki aç gözlü politikaya karşı tüketicilerin şikayet etmesi gerektiğini belirten duayen turizmci, “Fiyatlardaki bu dengesizlik yoksulları mağdur etmektedir” dedi.

26 Aralık-3 Ocak arası Londra İstanbul gidiş geliş bilet fiyatları şöyle:

Pegasus: Farklı uçuş saatlerine göre 450 sterlinden 591 sterline kadar çıkıyor<
THY: Farklı uçuş saatlerine göre 798 sterlinden 1024 sterline kadar çıkıyor
Atlas Globe: 615 sterlin
British Airways: 796 sterlin
Last Minutes (Aktarmalı): 425 sterlinden başlıyor…

2148430cookie-checkUçtu, uçtu… Uçak bilet fiyatları uçtu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.