Ufuk Uyanık bu kez “coffee shops”lar için çalıştı

Karikatürist Ufuk Uyanık zor beğenisi olan kafe müşterileri sanatla buluşturarak kafelerin dekorasyonuna değer katacak çalışmalarını MostArt’da sergiledi.

Sanatçının coffee-cats başlıklı kedi ve kahve konulu karikatür çalışmaları “86 Stoke Newington High street, N16 7PA London” adresindeki MostArt’da bir ay boyunca görülebilecek.

Uyanık son çalışmalarını şöyle anlattı:

“Yaklaşık 6 yıldır başka kafelerde sergiler yapıyoruz. İnsanların kafelerde sergilenen eserlerle bağlantı kurup o çalışmaları dekorasyon olarak gördüklerinden satın alması çok zor. Buna rağmen biz yine de satış yaptık. Biz kafe müşterilerine sanatsal bir yakınlık sağlamak için bu coffee-cats serisini ürettim. Karikatür geçmişim olduğu için kedilerle çalıştım. Kedilerin köpeklere kıyasla farklı bir gizemi var.”

“Sergi daha önce de bir sürü kafede açılmıştı” diyen Uyanık şöyle devam etti:

“Şimdiki durak da MostArt. Fotoşop’ta yarattığım imzalı eserleri ‘her eve bir sanat eseri’ şiarıyla çok uygun fiyata satıyoruz. Çerçeveli A4 boyutunda 35 sterlin, A3 boyutu ise yalnızca 50 sterlin… Eserler https://ufukuyanik.wixsite.com/coffeecats/untitled adresinden görülebilir. Ayrıca [email protected] ya da 07803725310 adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir…”

UFUK UYANIK?

1963’de Ankara’da doğdu. Bir süre AÜ. Ziraat Fakültesi’nde okudu. İstanbul’da Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Grafik Bölümü’ne geçti. Üniversitedeyken öğrenciyken dönemin dünya çapındaki karikatür dergisi GırGır’da 1983’de işe başladı ve 5 yıl boyunca da çalıştı.

“1988’de ideallerimin peşinde Londra’ya geldim ve mecburi hizmetimi hamburgercilerde yaptım” diyen Uyanık, ajanslarla çalışarak çizimlerinin 30’un üzerinde ülkede yayınlandığını söylüyor. 2012’de karikatürü Londra’da jübile sergisiyle bıraktığını vurgulayan Uyanık, her türlü sanatla flörtünün sürdüğünü de belirtiyor. Sanatçı önümüzdeki yıllarda bir kariyer sergisi hazırlığında olduğunu da sözlerine ekliyor.

 

 

2085300cookie-checkUfuk Uyanık bu kez “coffee shops”lar için çalıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.