Uğurlar olsun Pelin ablamız

İngiltere’deki Kıbrıs Türk Toplumunun eğitim camiasının yakından tanıdığı Pelin Değrimencioğlu hayatını kaybetti. İngiltere’de Türk Okullarının kurulmasının öncülüğünü yapan Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eşi Pelin Değirmencioğlu (77) vefat etti.

Eşinin adını taşıyan İngiltere Türk Aile Birliği, Aili Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nun Fahri Başkanı olan Pelin Değirmencioğlu bugün (Cuma) sabah saat 07:00’de evinde dinlenirken hayatını kaybetti.

KALP AMELİYATI GEÇİRMİŞTİ

Yaklaşık üç ay süreyle hastanede kalan ve bu dönemde hafif olarak koronavirüs geçiren Değrimencioğlu, daha sonra kalp ameliyatı geçirdi. Kalp rahatsızlığına bağlı olarak böbreklerinden de rahatsız olan Pelin Değirmencioğlu kısa süre önce hastaneden çıkarak evinde tedavi görüyordu. Değirmencioğlu, bir erkek çocuk ve iki torun sahibiydi.

SOSYAL MEDYA’DA TAZİYE MESAJLARI

Değirmencioğlu’nun vefatı nedeniyle sevenleri ve eğitim camiası üzüntülerini sosyal medya paylaşımları ile ifade ettiler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İngiltere Kıbrıs Türk Toplumu mensupları üzüntülerini taziye mesajları ile dile getirdiler.

KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı, Pelin Değirmencioğlu’nun vefatı nedeniyle facebook sayfasında birlikte fotoğrafı ile şu mesajı paylaştı:

“Toplumumuzun sevilen, sayılan isimlerinden Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Onursal Başkanı Değerli Pelin Değirmencioğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm ailesine, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okuluna ve Toplumumuza başsağlığı dileriz. Nur içinde yatsın.”

SEVTAP KEMAL’İN BAŞSAĞLIĞI PAYLAŞIMI

Pelin Değirmencioğlu’nun fahri başkanı olduğu, eşinin adını taşıyan Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Başkanı Sevtap Kemal’in okul adına facebook sayfasındaki başsağlığı mesajı ise şöyle:

“Çok çok acı içindeyiz, üzgünüz. Pelin Değirmencioğlu’nu kaybettik, nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.”

PELİN DEĞİRMENCİOĞLU: EŞİNİN MİSYONUNU SÜRDÜRDÜ

Londra’da Bizim’Kiler kitabınra Pelin Değirmencioğlu hakkında şu bilgilere verildi:

“Toplumsal çalışmalarıyla tanınan Pelin Değirmencioğlu eşi Ali Rıza Değirmencioğlu’nu yitirdikten sonra eşinin kurduğu okulun başkanlığını iki yıl boyunca sürdürdü.

Pelin Değirmencioğlu eşini şöyle anlatıyor:

“Ali, Londra’nın güneyinde bir okul teftişinde bir öğrenciye ‘Siz Türk müsünüz’ diye sorduğunda öğrenci utanıp ağlamaya başlamasından çok etkilenmiş. O zaman bana ‘Var mısın? Türkçe bir okul açalım’ diye sormuştu. Tabii ‘varım’ dedim. Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ve KKTC’nin Londra Temsilciliği’nin desteğiyle 1983 Eylül’ünde Türk Aile Birliği adıyla ilk kez okul kurduk. Bu, toplumda müfredatlı ilk okul sayılır. Öğrenci toplamak için kapı kapı gezdik. Çok kısa sürede öğrenci 659’a ve öğretmen sayısı 26’ya ulaştık. Her yıl balo yaparak okula gelir sağlamaya çalıştık ve halen çalışıyoruz.

Okulun başarılarından biri de Türk kültürünü bu ülkede tanıtma çabasıdır. British Museum’da Mayıs 1988’deki Kanuni Süleyman Sergisi sırasında okul olarak Türk Günü düzenledik. Okulun 35 kişilik korosu başarılı bir konser verdi.

Ali, iki dilli çocukların algılarının daha açık olduğunu hep söylerdi. Güney’de ve Kuzey’de pek çok okul açtı. Gerçek bir eğitimciydi. Gece gündüz gönüllü ve özverili olarak çalıştı. Ali’yi kaybettikten sonra okulun ve eğitim müfettişliği yaptığı Lewisham Professional Development Centre’in kütüphanesinin adı değiştirilerek ‘Ali Rıza Değirmencioğlu’ yapıldı.”

AÇIK GAZETE: Pelin Değrimencioğlu ailesine başsağlığı diliyoruz

2499710cookie-checkUğurlar olsun Pelin ablamız

1 Yorum

  1. Muhterem Pelin hanimin vefatini buyuk bir uzuntuyle ogrendik. Toplumumuz cok kiymetli bir degeri kaybeti. Butun sevenlerine ve ailesine bassagligi diler Allahta rahmet dileriz. Mekani cennet olsun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.