Ukrayna Devlet Başkanı’ndan sitem: Yalnız bırakıldık!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yalnız bırakıldıklarını, batının sadece destek açıklamsı yaptığını söyledi. Öte yandan Zelenskiy, genel seferberlik ilan edilen kararnameyi imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus sabotaj gruplarının Kiev’e girdiğini açıkladı.

Zelenskiy, yaptığı açıklamada, “Öncü verilere göre, 137 tane kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil” ifadesini kullandı.

Hükümet merkezinde kalarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Zelenskiy, “Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna’yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar” ifadesine yer verdi.

Zelenskiy, “Düşman sabotaj grupları Kiev’e girdi. Bu nedenle Kievlilerden ricam, dikkatli olun, sokağa çıkma yasağı kurallarına uyun” ifadesini kullandı

Zelenskiy, Rusya’ya karşı ülkesinin savunmasında yalnız bırakıldıklarını belirterek, “Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Ancak bizim ne tür güvenlik garantilerimiz olacak?” dedi.

Ukrayna’ya yalnızca sözle değil, belirli şekilde destek olan ülkelere de minnettar olduklarını anlatan Zelenskiy, “Ancak ülkemizin savunmasında yalnız bırakıldık. Kim bizimle savaşmaya hazır? Bunları görmüyorum. Kim Ukrayna’ya NATO’ya katılma garantisi vermeye hazır? Herkes korkuyor” ifadelerine yer verdi.

Zelenskiy, Moskova’dan bugün konuşmaya hazır olduklarına dair açıklamalar geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Ukrayna’nın tarafsız statüsü hakkında konuşmak istiyorlar. Tüm ortaklarına söylüyorum, ülkemizin kaderi şimdi belirleniyor. Onlara soruyorum, ‘bizimle misiniz?’ Bunu bizimle birlikte cevaplıyorlar. Ama bizi NATO’ya almaya hazır değiller.”

“Bugün 27 Avrupa liderine, Ukrayna’nın NATO’da olup olmayacağını direkt olarak sordum. Hepsi korkuyor, cevap vermiyorlar”

“Hepsi korkuyor ve biz korkmuyoruz. Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Ancak bizim ne tür güvenlik garantilerimiz olacak? Bunu hangi ülkeler temin edecek?”

Zelenskiy, Ukrayna’nın ülkenin savunulmasında yalnız bırakıldığını ve Batı’nın sadece destek açıklaması yaptığını söyledi.

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülke çapında genel seferberlik ilan edilen kararnameyi imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanlığından paylaşılan kararnameye göre, yürürlüğü girdiğinden itibaren seferberlik 90 günü kapsayacak.

Seferberlik kararının, Rusya’nın askeri harekatı nedeniyle ülkenin savunmasını güçlendirmek için Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyinin önerisi kapsamında alındığı belirtildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, seferberlik kapsamında, kaç kişinin silah altına alınacağını belirleyecek.

2586900cookie-checkUkrayna Devlet Başkanı’ndan sitem: Yalnız bırakıldık!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.