‘Ukrayna uçurum kenarında’

Guardian’ın editoryel görüşlerini yansıtan sayfasında, Ukrayana’daki protestolarla ilgili bir analize yer verildi.

“Ukrayna uçurum kenarında” cümlesiyle başlayan analizde ülkenin politik olduğu kadar finansal olarak da bir felaketin uzağında olmadığı belirtiliyor.

Yazıda ülkedeki siyasi kriz, ekonomik yönleriyle de ele alınıyor ve bir siyasi çözümün bulunamaması durumunda Cumhurbaşkanı Victor Yanukoviç’in trajik sonuçları olacak sert önlemlere başvuracağı belirtiliyor.

Daily Telegraph, Ukrayna’daki olaylarla ilgili haberinde ABD’nin son açıklamasını öne çıkarıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada ABD’nin Ukrayna’da yaşananlara karşı yaptırım dahil bir çok seçeneği değerlendirdiği belirtilmişti.

Gazete haberinde ‘Amerika Ukrayna’yı yaptırımlarla tehdit ediyor’ başlığını kullanmış.

Times’ın görüş köşesinde David Aaronovitch imzasıyla yazılmış bir analiz var.

Yazar analizinde hem AB’nin hem de Rusya’nın Ukrayna’dan talepleri olduğunu ve ülkenin bir kavşakta bulunduğunu yazıyor.

Aaronovitch, Ukrayna’nın son AB ticaret anlaşmasını imzalamamasında Rusya’nın baskılarının da etkili olduğuna dikkat çekiyor.

Yazar, Ukrayna’nın şimdi önemli bir seçimin eşiğinde olduğunu, Avrupa yolunu tercih etmesi durumunda Rusya’dan gelen ekonomik desteği gözden çıkarmasının gerekeceğini, Rusya ile yola devam etmesi durumundaysa daha az demokratik ve daha az adil bir ülke olacağını belirtiyor.

Financial Times’ta ise Rus medyasının Ukrayna’daki olayları çarpıtarak verdiği yönündeki bir haber var.

Haberde Rusya’da hükümetin etkisi altındaki medyanın Ukrayna’daki eylemleri, gerçek büyüklüğünü yansıtmayarak ve yabancılar tarafından fon alan grupların eğitiminden geçen göstericilerin eylemlerde şiddeti artırdığı gibi haberlerle verdiğini aktarıyor.

1403810cookie-check‘Ukrayna uçurum kenarında’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.