Ulaşıma sis engeli

Alınan bilgiye göre, yoğun sis nedeniyle havalimanında görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü. Bu nedenle Esenboğa Havalimanı’na iniş ve kalkışların bazıları ertelenirken, bir kısmı da iptal edildi.


Yetkililer, etkili olan sisin öğle saatlerinde normale dönmesi halinde uçuşların yapılabileceğini bildirdiler.


BOĞAZLARDA DA YOĞUN SİS


Bu arada İstanbul’daki yoğun sis, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Kentte gece saatlerinden bu yana etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine, İstanbul Boğazı transit gemi trafiğine kapatıldı. Deniz Otobüslerinin sabah saatlerindeki Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer şehir hattı seferi de gecikmeli olarak yapılabildi.


Çanakkale Boğazı ise yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin yarım milin altına düşmesi sonucunda transit gemi geçişlerine, sabaha karşı çift yönlü olarak kapatıldı.


Sisin etkisini yitirmesinin ardından, boğazda transit gemi geçişlerine izin verileceği bildirildi.


Öte yandan, sis nedeniyle dün akşam saatlerinde iptal edilen Çanakkale-Eceabat hattının hala çalışmadığı, Gelibolu-Lapseki hattı araba vapuru seferlerinin aralıklarla devam edeceği ve Gökçeada-Kabatepe hattında ise iptal edilen saat 9.00 seferinin, saat 10.00 itibariyle yapılacağı öğrenildi.
 

1054770cookie-checkUlaşıma sis engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.