Uluslararası Filistin Sempozyumu

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından 30-31 Mayıs 2009 tarihinde bu haftasonu Uluslararası Filistin Sempozyumu düzenlenecek. İstanbul Grand Cevahir Hotel’deki etkinliğe, dünyanın dört bir tarafından çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, akademisyen, gazeteci ve yazar katılacak. İki gün sürecek etkinlikte, Filistin’in siyasi tarihi, sosyal ve siyasi yapısı, son gelinen noktada Filistin’deki hukuki durum, siyasetçilerin, uluslararası örgütlerin ve medyanın soruna yaklaşımları, Kudüs’ün statüsü ve tarihi mirasın korunması meselesi, mülteciler sorunu ve sivil toplum kuruluşlarının çözüme katkıları gibi konular ele alınacak.

Türkiye, Ortadoğu, Amerika, Avrupa gibi dünyanın bir çok farklı coğrafyasından önemli isimlerin yer alacağı sempozyum
katılımcılarından bazıları şu şekildedir;

Prof. Dr. Muhammed Şarkavi (Suudi Arabistan), Prof. Dr. Samir Kantakcı (Norveç), Doç. Dr. Ferhan Mücahit Çak (Katar), Doç. Dr. Berdal Aral (Türkiye), Ahmed Azzam Abdurrahman (Malezya), Prof. Dr. Hale Hassani (Cezayir), Prof. Dr. Cemile Şanti (Filistin), Mahmud Halid el Hanefi (Lübnan), Rashaad Yaqoob (İngiltere), Muhammed Naim Akbik (Suriye), Tevfik Cebbarin (Kudüs), Ahmet Varol (Türkiye), Mustafa Özcan (Türkiye), Hüsnü Mahalli (Türkiye), Ali Ebu Nimah (ABD), Dr. Enver Ebu Taha (Suriye), Prof. Dr. Ali Gatit (Mısır), Hasan Mahmud Ebu Heniyye (Ürdün), Dr. Azzam Tamimi (İngiltere), Aytunç Altındal (Türkiye), Hassan Abu Nimah (Ürdün), Dr. Gulam Nabi Fai (ABD), Abdulmecit Ağbariye (Kudüs), Prof. Dr. M. Lütfullah Karaman (Türkiye), Prof. Dr. Ş. Tufan Buzpınar (Türkiye), Ahmed Cebbarin (Kudüs), Prof. Dr. Ahmet Ağırakça (Türkiye)

Katılımın serbest olduğu Sempozyum süresince aynı mekânda konser ve sergilerin yer aldığı etkinlikler de düzenlenecektir;

Filistin’deki tarihi eserlerin durumları ve mültecilerle ilgili fotoğraf sergisi, Karikatür ve Filistin’den siyah beyaz fotoğraf sergisi, Türkçe İngilizce ve Arapça şiirlerden oluşan Şiir Sergisi ve Osmanlı Arşivlerinde Filistin’le ilgili belgelerin yer aldığı sergi tüm katılımcıların ilgisine sunulacaktır.

Sempozyum web sitesi: www.filistinsempozyumu.org

739770cookie-checkUluslararası Filistin Sempozyumu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.