Uluslararası Af Örgütü’nden Doğu Halep için imza kampanyası

Uluslararası Af Örgütü, Doğu Halep’teki sivillerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesi yönünde uluslararası bir imza kampanyası başlattı. Kampanya çağrı metninde, “Doğu Halep’te tahliyeler sürerken herkesin güvenli bir şekilde tahliye edilmesinde ısrar ediyoruz” denildi.
Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Şu anda Doğu Halep’te yaşayanlar, hükümet güçleri şehrin tam kontrolünü ele alırken, son mesajlarını internette paylaşıyor. Güvenli bir çıkış yolu yerine kapana kısılma, işkence veya infaz ile karşı karşıyalar. Tahliyeler 15 Aralık’ta başladı. Ancak herkesin güvenli bir şekilde tahliye edilmesi sağlanmalı. Her saniye önemli.”

On binlerce kişinin hayatının Rusya, Suriye ve İran hükümetlerinin elinde olduğunu vurgulayan Uluslararası Af Örgütü, kamuoyunu bu kampanyaya imza vermeye çağırdı.

Örgüt, imza kampanyasıyla Doğu Halep’te kapana kısılmış tüm sivillerin güvenli bir şekilde tahliyesini ve bu tahliyelerin BM gözlemcileri tarafından gözlemlenmesini talep ediyor.

İmza vermek isteyenler kampanyaya acileylem.org.tr adresinden katılabiliyor.

2040830cookie-checkUluslararası Af Örgütü’nden Doğu Halep için imza kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.