Umuda yolculuk dramla bitti

Kayabaşı yolunun 200 metre kadar alt bölümündeki boş arazinin yakınında bulunan kurban ve adak satış yerinde çalışanlar, bölgeye çok sayıda kaçak göçmenin bırakıldığını polise bildirdi.


Olay yerine gelen polis ekipleri, gece saatlerinde bölgeye 13 cesedin ve çok sayıda kaçak göçmenin, insan kaçakçıları tarafından bırakıldığını belirledi.


Kaçakçılar tarafından araziye bırakılan yabancılardan tamamının bulunabilmesi amacıyla bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği aramalar kapsamında, 2'si, kurban ve adak satış yerinde gizlenmiş, diğerleri de açık alanda ve değişik yerlerde olmak üzere çok sayıda kaçak bulundu.


Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı da olay yerinde inceleme yaptı. Yabancı uyruklu 13 kişinin cesetleri, cenaze araçlarıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


İstanbul Valisi Muammer Güler, basın mensuplarının soruları üzerine, insan kaçakçılarının, İran'dan aldıkları Pakistan ve Burma uyruklu 80'e yakın kişiyi bir konteynerle önce Van'a, burada bir süre kaldıktan sonra tekrar yola çıkararak İstanbul'a kadar getirdiğini bildirdi.

1063820cookie-checkUmuda yolculuk dramla bitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.