Umut Ulaş Er’den yeni oyun: Bir Delinin Hatıra Defteri

Londrama Oyuncuları, Nikolay Gogol’un eseri “Bir Delinin Hatıra Defteri”ni 16 Kasım cumartesi akşamı Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde sahneleyecek.

Umut Ulaş Er’in yönetip oynadığı 2 perdelik “Bir Delinin Hatıra Defteri”, 16 Kasım cumartesi saat 20’de “22 Moorfield Road Tottenham N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER) sahnelenecek.

Yapılan açıklamada; 15 sterlin olan biletlerin DAY MER ve Londra Saz Okulu’ndan alınabileceği, iletişim için de Ulaş Er (07899940378) ya da Mehmet Karakuş’un (07957396065) aranabileceği belirtildi.

“BİR İSYAN ÇIĞLIĞI BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ”

Londrama Oyuncuları’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Londrama Oyuncuları yeni tiyatro sezonunu Rus Edebiyatı’nın öncü isimlerinden biri olan Gogol’le açıyor. Sınıf farkından dolayı dünyada gelişen adaletsizliği bir delinin hatıra defterine aldığı notlar üzerinden anlatan oyun 16 Kasım Cumartesi günü Londrama Oyuncuları tarafından sahneleniyor! Nikolay Gogol’ün 1842 yılında yazdığı bu eser oyuncu, yönetmen ve yazar Umut Ulaş Er tarafından modern bir biçimle sahneye taşınıyor.

Bir Delinin Hatıra Defteri; zenginle fakir, kral ve halk, asiller ve alt tabaka arasında oluşan uçurumları keskin ve açık bir dille ele almaktadır. Alt sınıfın uğradığı haksızlıkları en yalın haliyle işaret eden ve aynı zamanda kendisiyle beraber seyirciyi de imkansız bir aşkın peşinde sürükleyen oyun iki perdeden oluşuyor. Oyunun arka planına kendi döneminin Çarlık Rusya’sını yerleştiren yazarın ana karakteri olan ‘deli’; sorduğu tehlikeli sorular ve karşılaştığı acımasız gerçeklerle izleyenleri kimi zaman güldürüp kimi zamansa ağlatan bir savaşa girişiyor. Bu mücadelesinde devlet ve toplum düzenini eleştiren ana karakter, çevresinde olanları paranoid şizofreninin sınırlarını zorlayacak derecede kendi gerçekliğinde yorumluyor. Uğradığı haksızlıklara duyduğu öfkeyle yanıp tutuşan ‘deli’ hatıra defterinde anlattığı olaylar ve çözümlemelerle izleyenlere önemli bir de soru bırakıyor; ne kadar akıllıyız?”

2342180cookie-checkUmut Ulaş Er’den yeni oyun: Bir Delinin Hatıra Defteri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.