Unakıtan: Ekonomide risk yok

Kanal7 televizyonunun sorularını yanıtlayan Bakan Unakıtan cumhurbaşkanı seçiminin ne zaman, nerede, nasıl yapılacağının belli olduğunu, AK Parti’den, kendisi hariç birinin cumhurbaşkanı seçileceğini kaydetti.


Bu yüzden iç ve dış ekonomik çevrelerin artık, ”bunda bir belirsizlik yok” demeye başladığını vurgulayan Unakıtan, ”Biz başbakanımıza, genel başkanımıza bağlı insanlarız, bizim liderimiz odur. O der ki ‘o olur, bu olur’ bir işaret verdiği zaman biz de seçeriz yani. Hiç lamı cimi yok. İsim mi onu da artık bekleyin. Hepsi hepsi 1,5 aylık sabır gerektiriyor. Burada bir belirsizlik yok” diye konuştu.


İş çevrelerinin kendisine, ”genel başkanınızın reytingi partinizden daha fazla, o cumhurbaşkanı olursa partinizde bir zayıflama olur mu?, Çok kuvvetli bir hükümet olmayabilir mi?. Reformist hükümet olur mu? Koalisyon olur mu?” şeklinde sorular geldiğini anlatan Unakıtan, AK Parti hükümetinin çok büyük reformlara, ilklere imza attığını ifade etti.


Unakıtan, “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ortaya çıkacak duruma göre partinin yetkili organları gereken kararları verirler. Zaten başbakan başbakanlıkta kalırsa bir şey yok, ama cumhurbaşkanı olursa, o zaman bir hükümet değişikliği de olacak” dedi.


 

1039480cookie-checkUnakıtan: Ekonomide risk yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.