Ünlü lisenin pilav gününe genelge yasağı!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – 100 yaşındaki Erenköy Kız Lisesi’nin geleneksel pilav gününe genelge yasağı geldi, mezunlar okul bahçesinde bir araya gelebilmek için imza kampanyası başlattı…
 
Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan ve 24 Nisan’da 100. yılını kutlayan Erenköy Kız Lisesi’nin 30 Nisan’da yapacağı geleneksel pilav günü etkinliği yasaklandı. Erenköy Kız Liseliler Derneği (EKL), mezunların okul bahçesinde buluşabilmeleri için idareye başvurarak izin istediklerini ancak okul idaresinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesini gerekçe göstererek hafta sonu okulun kapalı tutulması gerektiğini bildirdiğini açıkladı. Derneğin gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurmasının ardından mezunlar pilav gününü yapabilmek için imza kampanyası başlattı. Başbakan Binali Yıldırım ve ilgililereseslenen mezunlar, pilav günlerinin Mayıs ayında yapılmasını talep etti.
 
MEZUN OLDUKLARI OKULUN BAHÇESİNDE BULUŞMAK İSTEDİLER, İZİN ÇIKMADI
Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan ve mezunları arasında bir çok ünlü bulunan İstanbul Erenköy Kız Lisesi mezunları, her yıl Nisan ayının son Pazar günü okulun bahçesinde bir araya gelerek pilav günü düzenliyorlar. Bu yıl da Erenköy Kız Liseliler Derneği’nin organizasyonuyla 30 Nisan Pazar günü okul bahçesinde buluşmak isteyen mezunlara okul yönetiminden izin çıkmadı.
 
OKUL İDARESİ GENELGEYİ GEREKÇE GÖSTERDİ
Konuyla ilgili bir duyuru yapan Erenköy Kız Liseliler Derneği, OHAL koşulları nedeniyle bu yıla özgü olmak kaydıyla okul bahçesinde bir etkinliğe ev sahipliği yapmayacaklarını ancak mezunların bahçede buluşabilmesi için izin talebiyle okul idaresine başvurduklarını belirterek, “Okul idaresi cevabında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 22.07. 2016 tarih ve 7844294 saylı genelgesi gereğince, hafta sonu mesai saatleri dışında, okulu kapalı tutmak zorunda olduklarını tarafımıza bildirdiler. Camiamıza üzülerek bildiririz”duyurusunda bulundu.
 
MEZUNLAR İMZA KAMPANYASI BAŞLATIP BAŞBAKAN’A SESLENDİ
Dernek yönetiminin önceki gün yaptığı bu duyurunun ardından ise mezunlar tarafından pilav gününün yapılabilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili diğer yetkililerin muhatap alındığı imza kampanyasıyla ilgili çağrı metninde şu ifadelere yer verildi: “Sayın Yetkililer; Erenköy Kız Liseliler Derneği tarafından, her yıl Nisan ayının son pazarı düzenlenen ‘Geleneksel Pilav Günü’, Okul Müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu’nun şahsi kararı ve Erenköy Kız Liseliler Derneği yönetimine, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 22.07. 2016 tarih ve 7844294 saylı genelgesi gereğince, ‘hafta sonu mesai saatleri dışında, okulu kapalı tutmak zorunda oldukları’ gerekçesini sunarak, 30 Nisan Pazar günkü Geleneksel Pilav Günümüzü iptal etmiştir.
 
‘SENEDE BİR GÜN BİR ARAYA GELDİĞİMİZ PİLAV GÜNÜMÜZ MAYIS’TA YAPILSIN’
Senede bir gün, saygıdeğer öğretmen ve mezunlarımızla bir araya geldiğimiz, çocuklar gibi şen halimiz ile eğlendiğimiz, yıllar sonra sıralara oturduğumuz, eşsiz güzellikte ki bahçemizin çimenlerinde oturup, mis gibi havasını ciğerlerimize kadar çektiğimiz, aylarca kavuşabilme ümidiyle iple çektiğimiz bu özel gün ve hakkımız elimizden alınmıştır. Bu sene, diğer köklü okullar, geleneksel günlerinde buluşmalarını gerçekleştirecek iken, bizlere hak görülen bu kişisel haksız kararın geri çekilmesini ve Mayıs ayı içerisinde herhangi bir pazar günü geleneksel pilav günümüzün yapılması için gereğini rica ederiz.”
2085070cookie-checkÜnlü lisenin pilav gününe genelge yasağı!
Önceki haberAvrupa’yı kızdıran Türkiye yönünü Afrika’ya döndü!
Sonraki haberİNGİLTERE… AKPM’de yeniden denetime alınmak, Türkiye’nin Avrupa rotasını değiştirebilir
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.