Uras: Operasyon çözüm değil

Açık Gazete yazarı da olan Uras, TSK’nın sınır ötesi harekatıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, sorunu bölgesel olarak derinleştireceğini ve acıları arttıracağını bildirdi. Sorunun siyasal, toplumsal ve kültürel olduğunu savunan Uras, bugün Türkiye’de Kürt sorununun silahsız ve şiddetsiz çözümü için önemli bir ortamın oluştuğunu ifade etti.


Ufuk Uras, şunları söyledi:


”Artık halk çatışma istemiyor. Kürt toplumunun sözcüleri silahlı bir çözümün artık geçerli olmadığını ifade etmektedir. Aydınlar ve DTP, halkın taleplerini dile getirmektedir.


Yeni bir anayasanın gündemde olduğu bir süreçte, farklı kültürlerin kendini özgürce ifade edebileceği özellikleri ve anayasal yurttaşlığı içerecek bir anayasa, sorunun çözümü için kalıcı bir zemin oluşturabilecektir. Tüm bunlar üzerine düşünüp tartışmadan ve siyasal alanda çözüm üretmeden; demokratik yolları güçlendirmeden, şiddet ve silah kullanarak sorun çözülemeyecektir. Bu gerçek anlaşılmadan toplumda barışı sağlamak mümkün olmayacaktır.”


PROTESTO EYLEMİ


Savaş karşıtları, “Sınır Ötesi Operasyona Karşı,Barış İçin Bir Kez Daha Sesimizi Yükseltiyoruz!” çağrısıyla protesto gösterisi düzenleyecek.


Açıklamada gösterinin yarın (23 Şubat 2008) saat 12.30 Ankara Yüksel Caddesi, İnsan Hakları Anıtı önünde  yapılacağı belirtildi…

1055750cookie-checkUras: Operasyon çözüm değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.