Urfa’da çatışma: 2 ölü

Taş, biber gazı ve tazyikli suyun kullanıldığı olaylarda ortalık savaş alanına döndü.

Dün Suruç Aligör’de başlayan kutlamalar bugün Halfeti’de karmaşaya dönüştü. Halfeti’de polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve su sıkarak müdahale etti. Çatışmalara yol açan kutlamalarda, 2 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden 2 kişi, Şanlıurfa devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

İSİMLER AÇIKLANDI

Halfeti’de ki çatışmalarda hayatını kaybeden iki kişinin kimlikleri açıklandı. Hayatını kaybedenlerden Müslüm Karaoğlu’nun, Diyarbakır Ergani’den Halfeti’ye kutlamalar için geldiği öğrenildi. 21 yaşındaki astım hastası Karaoğlu güvenlik güçlerinin kullandığı biber gazından kaynaklanan nefes darlığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Suruç ilçesinden sabah saatlerinde kutlamalar için Halfetiye gelen Mustafa bağ’ın (27) ise çatışmalar esnasında başına gelen bir taşla olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Diyarbakır, Batman, Siirt, Van, Hakkâri’den gelen gelen DTP’lilerle birlikte sayıları artan grup, sabahın erken saatlerinde 11 Nisan beldesinde davullu zurnalı halay çekerek PKK’ya ait afiş ve Abdullah Öcalan’ın posterlerini açtı. Daha sonra grup, konvoy halinde Ömerli köyüne doğru hareket etti.

Halfeti’ye 15 kilometre uzaklıktaki Karataş tepesine gelen PKK sempatizanları, burada asker ve polisten oluşan yaklaşık 3 bin güvenlik görevlisinin barikat oluşturduğu alana geldi.

Burada Apo’nun posterlerini ve sarı-kırmızı-yeşil renkli bez parçalarını açan grup, sloganlar attı. Grup, barikatı oluşturan güvenlik güçlerine doğru taşlı saldırıda bulundu.

Güvenlik güçleri yanlarına yaklaşan gruba tazyikli su sıkıp, panzerlerle müdahale etti. Ardından biber gazı atan güvenlik güçleri kendilerine taş atan kalabalığı püskürttü. Bu arada güvenlik güçlerine taş atan göstericileri engellemek için kadınlar ve yaşlı adamlar müdahale etmek istedi.

Birkaç gösterici ve güvenlik güçlerinin yaralandığı saldırı sonrası DTP’li Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Diyarbakır Milletvekili Gülten Işanak, Batman Milletvekili Ayla Akat müdahalenin durması için olay yerine geldi. Milletvekilleri, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Şükrü Cumhur’la görüşmek istediklerini iletti. Bu sırada Batman Milletvekili Ayla Akat, barikata doğru gelirken kendisine tazyikli su ile müdahale edildi.

FOTOĞRAF: Arşivderdir.

1491590cookie-checkUrfa’da çatışma: 2 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.