Uçurtmadaki kamerayla gözleniyoruz

Los Angeles’da polis elinde uçurtmayla dolaşıyor. LAPD olarak bilinen kent polisi, helikopterle yapılan havadan denetimlerin pahalı olması ve uçuş güvenliği nedeniyle, robot kameraların üzerine yerleştirildiği uçurtmalara rağbet edildiğini açıkladı.

“Skyseers” adını alan 1 metre kanat uzunluğundaki gelişmiş aerodinamik uçurtmaların haberi duyulur duyulmaz, yine sivil insanhakları kuruluşlarından olumsuz tepkiler geldi. İnsanhakları savunucuları tepelerinde gece gündüz demeden dolaşacak olan kameralarla özel yaşam denilen olgunun güvence altından kalkacağı görüşünde birleşiyor.

Buna karşın LAPD yetkilileri suç oranı yüksek Los Angeles’da insan yaşamını güvence altına almanın, özel yaşamdan daha önce geldiği savını öne sürüyor. Yetkililere göre, Federal ve California Eyaleti yasalarına bağlı olarak polisin kara, deniz ve havadan gözlem yapma hakkı bulunuyor.
Şerif tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, casus kameralı uçurtamanın maliyeti sadece 30 bin Dolar, buna karşın helikopterlerin bedeli en az 2 milyon Dolardan başlıyordu. Los Angeles semalarında bugünlerde görülen uçurtmaların öteki kentlere yakın zamanda yayılacağı umuluyor.

Foto: www.robots.engadget.com

 

1132290cookie-checkUçurtmadaki kamerayla gözleniyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.