‘Uyuşturucu kullanmak teröre destektir’

Görev yaptığı İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğünde, gençleri uyuşturucuya karşı uyarmak için bir dizi proje gerçekleştiren Başkomiser Ercan, konferans verdiği Trabzon’da, uyuşturucuyla mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle sonuçlanamayacağını, uyuşturucu maddeler ile mücadele için toplumsal duyarlılık gerektiğini belirtti.


Dünyada uyuşturucu ticaretinden kazanılan paranın yılda yaklaşık 500 milyar dolar olduğunu ifade eden Ercan, şöyle konuştu:


“Bu para, dünyadaki birçok ülkenin milli gelirinden yüksektir. Uyuşturucu maddeden kazanılan paralar, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de terörün finans kaynağıdır. Uyuşturucu madde bağımlılığı ve kullanımı, aynı zamanda teröre destek vermek demektir.”


Zafer Ercan, uyuşturucu madde ile mücadelenin teröre darbe vurmak anlamını taşıdığına dikkati çekerek, şöyle dedi:


“Terör konusunda çok hassasız. Bu hassasiyetimizin yanında herkes sorumluluklarını doğru yerine getirirse hassasiyetimizi doğru bir şekilde göstermiş oluruz. Yürümek, bayrak açmak bir protestodur, ancak bunun yanı sıra kalıcı protestolar da yapmalıyız.”


Gençlere, madde kullanmanın aynı zamanda teröre destek vermek olduğunun çok iyi şekilde anlatılması gerektiğini vurgulayan Ercan, şunları söyledi:


“Çocuklarımıza bu işin önemini öğrettiğimiz zaman belli bir hedefe, amaca ulaşmış oluruz. Çünkü paranın en kolay bulunduğu yer, uyuşturucu madde hareketliliğinin olduğu her yerdir. Çocuklarımız uyuşturucu madde temin etmek için düşük miktarlarda paralar verseler de her verilen para yıllık 500 milyar dolara yapılan katkıdır. Türkiye’de uyuşturucunun hareketi muhakkak ve muhakkak PKK ile ilişkilidir. Dünya genelinde 500 milyar dolar uyuşturucu hareketinden Türkiye’ye biçilen pay, genellikle yıllık 50-60 milyar dolar. PKK, Afganistan’dan, İran’dan temin edilen uyuşturucunun, Türkiye üzerinden Avrupa’ya sevkıyatında rol almaktadır. Sadece sevkıyatında değil, dağıtım ve pazarlamanın yanı sıra büyük kentlerimizde gençleri uyuşturucuya bağımlı yapmak için çalışmalar yapmaktadır. Terörün devam edebilmesi için bir maliyet var. Bu maliyeti karşılamanın birinci yolu kaçakçılıktır. Kaçakçılığın birinci maddesi de uyuşturucudur. Bu asla unutulmamalıdır.”

1049920cookie-check‘Uyuşturucu kullanmak teröre destektir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.