‘Uzak’, BBC anketinde oy bekliyor…

BBC Four’un Dünya Sinema Ödülü’ne aday 6 kaliteli yapım arasında bir Türk filmi de var: ”Uzak”… İngiliz sinema eleştirmenlerinin titizlikle yaptığı eleme sonucunda onlarca film arasında sıyrılarak 5 filmle birlikte finale kalan ”Uzak”, oylamanın favorileri arasında gösteriliyor.
      
ÖDÜL 27 OCAK’TA AÇIKLANACAK

”Uzak” filminin yarıştığı filmler ise birbirinden zorlu rakipler… Pedro Almodovar’ın yönettiği ”Bad Education”, ünlü aktör Jet Li’nin başrolünü üstlendiği ”Kahraman-Hero”, Che Guevera’nın gençlik yıllarını konu alan ”Motosiklet Günlüğü-Motorcycle Diaries”, Rus yapımı ”The Return” ve Japon sinemasının kaliteli örneklerinden ”Zatoichi”…

BBC Four ayrıca bu filmlerin dahil olduğu bir anket de düzenledi. Filmlerin sanal alemde sinemaseverlerin oylarıyla yarıştığı bu zorlu platformda da her dakika yarışın galibi değişiyor.

BBC Four Dünya Sinema Ödülü’nün galibi, 27 Ocak’ta BBC’de yayınlanacak özel programda açıklanacak. Programda internet sitesinde süren anketin sonuçları da duyurulacak ve bu yarışın galibi de ödüllendirilecek.

BBC Four Dünya Sinema Ödülü anketine, http://www.bbc.co.uk/bbcfour/cinema/film_award/index.shtml adresinden oy gönderilebilecek.
     
”UZAK”LARI YAKIN ETTİ

Nuri Bilge Ceylan’ın imzasını taşıyan ”Uzak”, 56.Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü aldı.

Bir trafik kazasında genç yaşta ödülünü alamadan yaşama veda eden Mehmet Emin Toprak da ”En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Senaryosunu da Ceylan’ın kaleme aldığı filmde Toprak’a, Muzaffer Özdemir, Zuhal Gencer Erkaya, Nazan Kırılmış, Ebru Yapıcı ve Feridun Koç eşlik etti.

Film, yıllardır kapalı kaldığı kasabasından uzak diyarlara gidebileceği gemilerde çalışmak üzere İstanbul’a gelen genç bir adamın iş bulana kadar fotoğrafçılık yapan akrabasının yanında kalmasını ve kısa bir süre sonra büyük kentteki tüm ”yakın” akrabalarının aslında ne kadar ”uzak” olduğunu farketmesini ve kent yaşamında boğulmasını konu alıyor.
     

1097380cookie-check‘Uzak’, BBC anketinde oy bekliyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.