Uzlaşma olmasa da umut var

Yunanistan ve AB arasında devam eden borç krizi pazarlıkları İngiltere basınında da geniş yer buluyor.

Guardian gazetesi dün acil toplanan Euro Bölgesi liderler zirvesinden her ne kadar uzlaşma çıkmasa da umutların arttığını yazdı. Gazetenin birinci sayfasından “Atina’nın önerileri Yunan krizinde çözüm umutlarını artırdı” başlığıyla yer alan haberde “5 ay önce başlayan müzakerelerde en olumlu gelişme dün yaşandı” deniyor. Haberde, özellikle Atina’nın KDV ve emeklilik fonu konularında taviz vermesinin tarafların aralarındaki farkı kapattığı ifade ediliyor.

İç sayfalarda yer alan Phillip Inman imzalı analizde ise “Atina’nın verdiği tavizlerin ardından 7,2 milyar euroluk yardım paketinin sonunda serbest bırakılması bekleniyor. Yani Yunanistan topallayarak da olsa yoluna devam edecek. Ancak AB ve Yunanistan evliliği sorunlu bir ilişki olmaya devam ediyor” deniyor.

Independent gazetesinde ise Brüksel’de kritik zirve devam ettiği sırada Atina sokaklarında anlaşma isteyen kalabalıkların gösterilerinde atmosferin nasıl olduğunu aktaran bir haber var.

“Her şartta umudumuz kalmadı, kemer sıkma önlemleri bizi öldürüyor” başlığıyla verilen haberde gazeteye konuşan 43 yaşındaki yazılımcı Dimitris “Biz Batı’ya aitiz. 250 yıllık aydınlanmayı bir kenara itmeye hazır değilim” diyor.

Emekli turizm acentası çalışanı Papayiotis Papanikolopiloulos ise asıl suçlunun kemer sıkma tedbirleri olmadığını, ülkeyi bugünkü haline getirenlerin ‘basiretsiz’ iktidarlar olduğunu söyleyerek “Eğer Euro’y kaybedersek her şeyimizi kaybedeceğiz” diyor.

1456160cookie-checkUzlaşma olmasa da umut var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.