Vahşet: Türk şöförünün katli internette

Bir internet sitesinde yayınlanan görüntülerde, Türk olduğunu belirten bir rehinenin vurularak öldürüldüğü görülüyor.
 
Rehineyi öldüren militanların, El Kaide’yle bağlantılı olan Abu Musab El-Zarkavi’ye bağlı oldukları belirtildi. Ancak öldürülen Türk rehinenin kimliği henüz açıklanmadı.

Öte yandan diplomatik kaynaklar, Bağdat Büyükelçiliği ile temasa geçildiğini ve konu hakkında araştırma yapıldığını belirterek, öldürülen rehinenin kim olduğunun henüz bilinmediğine dikkat çektiler.

Irak’ta 2 Türk kamyon şoförü, El Kaide örgütüyle bağlantılı Ürdünlü militan Ebu Musab El Zerkavi’nin Tevhid ve Cihad grubu tarafından kaçırılmış, şöförlerin şirketi ise Irak’tan çekildiklerini açıklamıştı.

Öte yandan, bu sabaha karşı Bağdat’ta ABD üssüne malzeme taşıyan Türk TIR’larına, direnişçiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Görgü tanıkları saldırıda, 31 SL 078 plakalı TIR’ın Türk sürücüsünün hayatını kaybettiğini bildirdi.

ABD YÜKÜ TAŞINMAYACAK

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), bugünden itibaren Irak’ta bulunan ABD birliklerine ait yüklerin taşınmasını durdurma kararı aldı.
 
Amerikan yüklerinin taşınmamasına ilişkin kararın, Irak’ta güvenliğin tesis edilememesi nedeniyle alındığı açıklandı.
 
UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve İcra Kurulu Başkanı Cahit Soysal imzalı açıklamada, UND’nin Türkiye ile Irak arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini desteklediği, ancak Irak’ta henüz güvenliğin ve istikrarın tesis edilemediğinin görüldüğü bildirildi.

Açıklamada, mevcut gelişmeler göz önüne alındığında bugünden itibaren Irak’ta bulunan Amerikan birliklerine ait yüklerin taşınmasını durdurma kararı alındığı kaydedildi.
 

1093420cookie-checkVahşet: Türk şöförünün katli internette

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.