Vakıflar Bölge Müdürü tarihi camiye metal çatıyı savundu

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Yıldıran, ”Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki tarihi Ala Cami’de restorasyon sırasında “metal çatı yapıldığı” iddialarına ilişkin “Örtünün, yapının orijinalliğine olumsuz bir etkisi söz konusu değildir” dedi.

2014’te restorasyon çalışmalarına başlanan ve 1800 yıllık tarihi Ala Cami’de bulunan ‘metal çatı’ hakkında ‘geçici’ yorumunda bulunuldu.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, yaptığı açıklamada, Roma, Bizans, Türk dönemlerinin tarihi ve kültürel kimliğini taşıyan yapıda, 2014’te restorasyon çalışmalarına başlandığını hatırlattı.

Restorasyon sırasında müze denetiminde yapılan arkeolojik kazı, raspa, söküm ve araştırmalarda ortaya çıkan bulgular ışığında yeniden projelendirmeye gittiklerini anlatan Yıldıran, şöyle devam etti:

“Adana ve Hatay Koruma Bölge Koruma Kurul Kararları ile onarım çalışmaları devam etmekte olup son aşamaya gelinmiştir. Çalışmalar, alanında uzman bilim adamları, koruma kurulu uzmanları ve Vakıflar Genel Müdürlüğü teknik uzmanları ışığında titizlikle yapılıyor. Beden duvarlarıyla çevrili üstü açık bazilika yapısının üstünün kapatılmasına yönelik hazırlanan koruma örtü projesi, karşılama merkezi mimari projesi, ihata duvarları ile çevre düzenlemesi projesi koruma kurulu kararlarıyla onaylanmıştır” dedi.

İLGİLİ YAZI:
YUSUF YAVUZ /  1800 yıllık tarihi yapıyı restorasyonla katlettiler!
https://acikgazete.com/1800-yillik-tarihi-yapiyi-restorasyonla-katlettiler/

2357840cookie-checkVakıflar Bölge Müdürü tarihi camiye metal çatıyı savundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.