Vali Bey’in gafı konuşuluyor

Nijeryalı baba ve Filipinli anneden 1992 yılında Viyana’da doğmuş, Bayern Münih’te top koşturan siyah futbolcu David Alaba’ya Tirol Eyaleti Valisi Günther Platter İngilizce “How do you do?” diye sordu. Tirol eyaletinde Avusturya Ulusal Takımı’nı ziyaret eden ve onları selamlamak isteyen Vali Platter, siyah futbolcu David Alba’ya İngilizce konuşması Avusturya’nın ulusal gazetelerinin birinci sayfasından verildi.

Avusturyalı futbol taraftarlarının kendisiyle gurur duyduğu ve Avusturya Ulusal Takımı’nın da en iyi futbolcusu olarak bilinen David Alaba, Vali Günther Platter’in kendisiyle neden İngilizce konuştuğunu anlamadığını yanında bulunanlarla paylaştıktan sonra “Benimle çekinmeden Almanca da konuşabilirsiniz” dedi.

Avusturya’da basın tarafından haftanın gafı olarak işlenen Vali Platter’in David Alaba ile İngilizce konuşması sonrasında, Eyalet Valiliği “Vali beyin daha çok kış sporuyla ilgilendiği ve David Alaba’yı da tanımadığını” duyurdu. Gazetecilerin “David Alaba ile İngilizce konuşmasının nedeninin onun siyah bir futbolcu oluşu mu” sorusuna Valilikten yapılan açıklamada “hayır” denildi.

Bu yılın mart ayında işadamları tarafından sürekli avlara davet edildiği ortaya çıkan ve bundan dolayı da partisi ÖVP’de bölünmeye sebep olan Vali Platter’in bürosundan yapılan açıklamada, kendisinin Alaba’dan önce İngiliz kondisyon çalıştırcısı ile beraber olduğu, ondan dolayı da İngilizce konuştuğu da yapılan açıklamada ifade edildi.

Viyana’da doğup, büyüyen; Viyana Avusturya takımında top koşturduktan sonra Alman Bayern Münih takımına transfer olan ve Şampiyonlar Liği’nde görmüş olduğu karttan dolayı Chealse’ye karşı final maçında oynayamayan David Alaba’nın takım arkadaşı Fransız Frank Ribery’e Viyanaca öğrettiği bilinen futbolcu ile bu ay içerisinde Avusturya’nın önde gelen günlük gazeteleri söyleşiler yapmış ve o söyleşileri de gazetelerinde yayımlamışlardı.

1539990cookie-checkVali Bey’in gafı konuşuluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.