Valilik sendikaları uyardı

İstanbul Valisi Muammer Güler, ”Marjinal grupların, illegal örgütlerin ve bölücü örgütlerin 1 Mayıs günü Taksim’de düzenlenmek istenen toplantıda veya gösteri yürüyüşlerinde provokatif eylemler yapacakları ve gerektiğinde silahlı bir tarzda bu eylemlerini sahneye koyacakları, gerginliği bu toplantı üzerine bina edecekleri tespit edilmiştir. Sendikaların bu konuda dikkatli olmaları için kendilerini uyarıyorum ” dedi. 


Güler, şunları kaydetti: 


”Güvenlik güçlerinin yaptığı değerlendirmeler ve ellerindeki istihbarat raporlarına göre, marjinal grupların, illegal örgütlerin ve bölücü örgütlerin 1 Mayıs günü Taksim’de düzenlenmek istenen toplantıda veya gösteri yürüyüşlerinde provokatif eylemler yapacakları, güvenlik güçleri ile çatışmaya girişecekleri, taşlı sopalı, molotofkokteyli ve gerektiğinde silahlı bir tarzda bu eylemlerini sahneye koyacakları, gerginliği bu toplantı üzerine bina edecekleri tespit edilmiştir. Bu yürüyüşlerin arkasına sığınarak, bu zemini fırsat bilerek, geçmişte yaşanan olumsuz olayları aynen sahneye koyma hazırlıkları vardır. Sendikaların bu konuda dikkatli olmaları için kendilerini uyarıyorum.” 


”Geçen yıl yaşanan kötü görüntüleri” yaşamak istemediklerini belirten Güler, ”Ancak şunu da bilmek gerekir; güvenlik güçleri kanunsuz bir toplantıyı dağıtmak durumundadırlar. O bölgedeki güvenlik amirleri kanunsuz toplantı ile ilgili gerekli ikazlarını yapacaklar ama bu ikazlara uymayanlar yine kanun gereği, gerektiğinde zorla dağıtılmak zorunda kalınacaktır. Güvenlik güçlerini bu tür zorla dağıtma mecburiyetinde bırakmamalarını istiyoruz” dedi. 


İstanbul Valisi Güler, geçen haftadan itibaren Taksim’de toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılması için davette bulunan yetkililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.
 

1058670cookie-checkValilik sendikaları uyardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.