Van Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

Van Barosu, “nefret söylemi” kullandığı ve “basın yoluyla alenen bir ırkı, bir dili aşağıladığı” gerekçesiyle Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Show TV’de dün yayımlanan programında Yılmaz, hakaret içeren konuşmaları gerekçesiyle yayından aldığı konuğuna “Bizim de anlamamız lazım. Türkan hanımı hattan alalım. Kızlara hakaret edemez, böyle de konuşamaz, biraz da anlarım ben Kürtçeden, kesinlikle olmaz. Halayla konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsa hepimiz anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti. O dili bilmiyoruz, bilsek anlayacağız” ifadelerini kullanmış ve sosyal medyada tepki toplamıştı.

“Sunucu sanki Türkiye Cumhuriyetinde Türkçe dışında başka bir dilin konuşmanın yasak olduğu, başka ırka mensup kişilerin başka dili konuşmanın suç olduğu ve bunun bir bedeli olduğunu ima etmiştir. Savcılığınızca yapılacak soruşturma çerçevesinde de görüleceği üzere şüphelinin basın yoluyla alenen bir ırkı, bir dili aşağıladığı hatta hor gördüğü açığa kavuşacaktır” ifadelerine yer verilerek Yılmaz’ın cezalandırılması talep edildi.

Didem Arslan Yılmaz, eleştirilere sosyal medya hesabından cevap verdi ve “Türkan hanımı, Kürt olduğu için yayından aldırmadım. Yeğenlerine hakaret ve küfürler ettiği için yayından aldım… etnik ayrım yaptığımı söylemek tamamen gülünç… Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla hiçbir sorunum yok, yanlış anlayan varsa onlardan özür dilerim” dedi.

2543620cookie-checkVan Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.