Vatandaşlık için 400 bin dolarlık konut alma kararı Resmi Gazete’de

Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan yönetmeliğe göre, Türkiye vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatı 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi.
Yapıların ağırlıkta olduğu bir İstanbul görünümü.

“Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlandı.

Karara göre, Türkiye vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatı 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi.

Yabancıların Türkiye vatandaşlığına 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alarak hak kazanabilmesiyle ilgili tartışmalar üzerine, 13 Nisan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında, Anadolu Ajansı tarafından, vatandaşlık hakkı kazanmak için satın alınması gereken gayrimenkul bedelinin 400 bin dolara çıkarılması kararı alındığı haberi paylaşılmıştı.

Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre vatandaşlık kanunundaki 250 bin ibaresi 400 bin ile değiştirildi. Mülk alanların taşınmazı 3 yıl boyunca satmaması şartı da bulunuyor.

KARAR 1 AY ÖNCE ALINDI, 1 AY SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikte söz konusu maddenin 1 ay sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

13 Nisan’da alınan kararın bekletildiği 1 ay boyunca emlak şirketleri tarafından “zam beklentisi” dile getirilerek pazarlama aracı olarak kullanıldı. Limitin 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılacağı haberi, yabancılara konut satışını hızlandırmıştı. Limit artışı bir ay daha ötelenerek bu süreçte konut satışının artmasına yönelik plan sektöre verilmiş ikinci bir hediye oldu.

500 BİN DOLARLIK BİREYSEL EMEKLİLİK HESABI OLAN VE SİSTEMDE 3 YIL KALANLAR DA VATANDAŞ OLABİLECEK
Kararla ayrıca, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek. Bu karar ise bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

EMEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AKDENİZ’DEN TEPKİ: AKP’NİN TERCİHİ SINIFSAL
Yabancılara vatandaşlık için konut alma tutarındaki artışa Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’den tepki geldi.

Akdeniz, “400 bin dolarlık gayrı menkul alana vatandaşlık verilmesi kabul edilemez. Para gücü ile vatandaşlık olmaz. Çoğu çocuk kölece çalışmaya tabi tutulan 2 milyon Suriyeli işçi bir yanda, dolarlarıyla vatandaşlık satın alan kodamanlar diğer yanda. AKP’nin tercihleri sınıfsal.” paylaşımı yaptı. EVRENSEL

 

2605830cookie-checkVatandaşlık için 400 bin dolarlık konut alma kararı Resmi Gazete’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.