Veda zamanı

Açık Gazete ile tanışmam 2006’ mart ayında olmuştu. Sevgili ağabeyim Ali Haydar Nergis’in izini sürerken onu burada buldum. Viyana’daki çeşitli yayın organlarında yazılar yazıyordum. Bir çalışmamıgöndermiştim Ali Haydar ağabeye; o da ”Bildiğim kadarıyla Avusturya’dan Açık Gazete’ye yazı yazan kimse yok, arkadaşlarla konuşayım, bize de yaz!” demişti. O günden başlayarak Avusturya’da önemli gördüğüm olayların haberini yaptım. Köşemde de Avusturya’da olan bitenleri kendimce yorumlamaya çalıştım.

Bu arada yeni gelenler oldu, eskileri gitti. Tamı tamına 7 yıl boyunca herhangi bir karşılık beklemeden Açık Gazete’ye katkıda bulunmaya çalıştım. Çevremde gazeteyi tanıttım. Dağ başı sayılan köylerde arkadaşlarım beni tanımadığım insanlarla tanıştırırken, onlar bana beni tanıdıklarını ve Açık Gazete üzerinden yazılarımı izlediklerini söylediler
Zaman geçti, günler azaldı,sorunlar çoğaldı ve artık Açık Gazete’ye buruk bir hoşça kal demenin vakti geldi. Bu kararı aslında daha önce almak istiyordum. Beni buraya getiren kişi , gürültü yapmadan, kırıp dökmeden sessiz sedasız çekip gitmişti. O gittikten sonra benim de bir karar vermem gerektiğini düşünmüştüm.

Açık söylemem gerekirse, Ali Haydar Nergis gittikten sonra, benim için Açık Gazete’nin tadı, tuzu kalmamıştı. Öznur Tanal da gitmişti. Onlardan sonra kendimi yalnız hissetmeye başlamıştım. Kararımı bu kadar geciktirmemin ve Açık Gazete’de yazmayı sürdürmemin nedeni de bizzat Ali Haydar Nergis oldu. Orada yazmayı sürdüren sevdiğimiz bir çok ortak arkadaşımızın olduğunu, Açık Gazete’nin gelişmemize büyük katkılarda bulunduğunu, kendisinden sonra ayrılmamın duygusal bir karar olacağını söyleyerek ayrılmama karşı çıktı. Ne o, ne de ben, hiç bir zaman Açık Gazete’ye zarar verme düşüncesinde olmadık.

Benim için ciddi olarak yazma süreci Açık Gazete ile başladı. Çocuklarımızdan ve eşimizden çaldığımız zamanlarda yazı ve haber yazdık, ona emeğimizi kattık, göz bebeğimiz gibi koruduk.

Sözün özü; her başlangıcın bir sonu vardır. Başta okurlarımız olmak üzere, Sevgili Faruk Eskioğlu, Mahmut Şenol,Yusuf Yavuz,İrfan Taştemur ve Mesut Akın başta olmak üzere bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Nereye gittiğimi sorarsanız… Aşığa Bağdat sorulmazmış..
Kim bilir, belki Cumhuriyet, Aydınlık ve www.harbigazete.com gibi yayın organlarında yeniden görüşürüz.
Sağlıcakla kalın…

TEŞEKKÜR: Açık Gazete’nin büyümesinde önemli katkılar sunan Kadim Ülker’e çok teşekkür ediyoruz. Bir gün tekrar yazmak isterse köşesi her zaman onu bekleyecek… Faruk Eskioğlu / Editör

___________________

* [email protected]

1598850cookie-checkVeda zamanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.