Vicdanlardaki açık dava: Sivas Katliamı

Sivas Katliamı’nın 13’ncü yılı dolayısıyla başta Sivas olmak üzere, İstanbul ve Ankara’da yapılacak mitinglerle protesto edilecek. Başta Almanya olmak üzere yurtdışındaki pek çok başkentte anma toplantıları düzenlenecek ve protesto gösterileri yapılacak…


Sivas’ta Ali Baba Mahallesi’ndeki Cemevi önünden başlayacak protesto yürüyüşü’ne Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na bağlı federasyonlar, Alevi Kültür Merkezleri ve Sivas Demokrasi Platformu’na üye sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri katılacak. Yürüyüş Madımak Oteli’nin önüne kadar devam edecek. Otelin önünde yapılacak miting ile sona erecek.


2 Temmuz’da Sivas’ta yapılacak yürüyüş ve mitingi bir çok televizyon kanalı canlı olarak yayınlayacak.


 ELEBAŞI KAYIPLARDA…


Katliamın elebaşılarından Cafer Erçakmak’a olayın üzerinden 13 yıl geçmesine karşın halen yakalanamadı.


Yargılamanın çeşidi aşamalarında firar eden 8 sanığın Avrupa’da olduğu sanılıyor. Almanya’da olduğubelirlenen Muhammed Nuh Kılıç hakkında Türkiye’nin iade talebi Almanya tarafından belgelerin eksik olduğu gerekçesiyle geri çevrilmişti.


Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi için TBMM’ye 62 milletvekilinin imzasıyla sunulan teklifin doğrudan TBMM Genel Kurulu gündemine alınması, geçen hafta AK Parti’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri, müze teklifininin reddedilmesi nedeniyle AK Parti il Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktı.


“ASIL PLANLAYICILARI YARGILANMADI”


Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu resmi intermet sitesinde yapılan değerlendirmede protesto eylemlerine her zamankinden daha fazla katılımcı olması gerektiği belirtilerek şöyle denildi:


“Çünkü henüz ne Sivas katliamını yaratan koşullar ortadan kalkmış durumda, ne de katliamın gerçek sorumluları, gerçek planlayıcıları henüz hesap vermiş değil. Bugün Madımak’ın et lokantası olarak işletiliyor olması, ‘Madımak’ın müze olmaması’ hepimizin ortak ve çok ciddi bir ızdırabıdır. Bizim vicdanımızda Sivas davası kapanmamış bir davadır…”


FOTOĞRAF: Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz 37 aydın arasında yeralan edebiyat tarihçisi, eleştirmen, denemeci ve çevirmen Asım Bezirci…


İLGİLİ KÖŞE YAZILARI:


– Ali Haydar Nergis… Aşık Nesimi
– Ozan Ceyhun… Madımak Türkiye’nin utancı
– Çiğdem Şahin… Karartılan şehir: Sivas


 

1031740cookie-checkVicdanlardaki açık dava: Sivas Katliamı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.