Victoria olmak istiyorum

David Beckham ve Victoria Beckham’ın en küçük oğulları Cruz ateşlenmiş. Arkadaşım Adrian’ın eşinin doktor olarak çalıştğı devlet hastanesine götürmüşler acilen. Bütün gece basında beklemiş annesi babası. Neyseki bir sorun çıkmamış ve sabah taburcu etmişler küçük çocuğu.

Arkadaşım bana bunu anlatırken ilk tepkim ‘Bravo!’ oldu. ‘Ben Victoria olsaydım asla devlet hastanesine götürmezdim çocuğumu’ dedim. Güvenemezdim çünkü. Devlet hastanelerinde yaşanan skandallardan korkardım,oğlumun hayatını riske atamazdım.

Sonra bir an düşündüm. Peki ne yapardım, özel hastaneye götürüp de soyadımdan dolayı çizdiğim ‘sonsuz paramı son kuruşuna kadar hastanenize harcayabilirim’ mesajı mı verirdim yani? Minik oğlumu kobay mı yapardım binbir test için? Para için akademik kariyeri terk etmiş doktorlara mı teslim ederdim onu?

İşin içinden çıkamadım. Çıkanlar da zaten ya ‘hayatı hafife alan kendine güvenli tipler’ ya da ‘hiç canı yanmamış yakılmamış şanslı azınlık’ bana göre.
Ben ‘çoğunluk’ olarak nitelendirdiğim grupta bir ‘aşk nefret’ilişkisi yaşamaktayım doktorlarla.

7 yasındaydım. Çocuk doktorunun yazdığı iğneyi yapması için doktor olan komşumuza gitmiştik annemle bir akşam. Bebekleri Kerem’i çok seviyordum, annem eğer ıgneyi Kerem’in babası yaparsa korkumun biraz olsun hafifleyeceğini düşünmüştü mutlaka. Ama işimiz bitip de ben annemin kucağında eve dönerken doktor amcanın eşinin ‘Benim kocam doktor, iğneyi hemşireler yapar!’dediği an belleğimde asılı kalmış bir fotoğraf karesidir o gün bugün!
Doktor soğuk, doktor kibirli o resimde.

Yıllarca ne ben ne de sevdilerimin bir ihtiyacı olmadı onlara. Uzun ve güzel bir mesafe girdi aramıza. Sonra ihtiyacımız oldu. Ama bu kez onlara aşık oldum ben. Minnettar oldum. Doktor baba, doktor sevgiliydi bu yeni resimde.

Ama zaman geldi o resim hızla soldu gitti. Uzatılan çaresiz elleri itiverdiklerini gördüm. Ürperdim, korktum, güvenimi yitirdim. Ve 7 yasında oldum yine, doktor yine soğuk, doktor yine kibirliydi işte!

Sevmiyorum ben bu resmi, resimdeki kendimi. Ama olmuyor, okuduklarım dinlediklerim ucundan kıyısından yaşadıklarım değiştiremiyor hislerimi. Kaldım mı 7 yasında!

Oysa ben Victoria olmak istiyorum. David ve Hermes cantalar ona kalsın, ‘hayatı hafife alan, canı doktorlarca yakılmamış’ tarafını alayım istiyorum! Çok mu şey istiyorum?

1605520cookie-checkVictoria olmak istiyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.