Visa ile Mastercard, Rusya’daki operasyonlarını askıya aldı

ABD merkezli finansal hizmet şirketleri Visa ile Mastercard, Rusya’daki operasyonlarını askıya aldıklarını duyurdu. Bunun üzerine Rusya’dan da açıklama geldi. Rusya Merkez Bankası, Visa ve Mastercard’ın Rusya’da normal bir şekilde çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Dünya çapında kredi kartı sağlayıcıların en büyükleri olan Visa ve Mastercard, Rusya’da operasyonlarını durduran şirketler listesine katıldı.

Visa ve Mastercard, Rusya’daki operasyonlarını askıya aldıklarını duyurdu. Mastercard’dan yapılan açıklamada, Rus bankalar tarafından verilen kartların artık altyapıları tarafından desteklenmeyeceğini ve Rusya dışında verilen kartların da Rusya’da geçerli olmayacağı belirtildi.

Çevrim içi ödeme platformu PayPal da dün Rusya’daki servislerini askıya aldıklarını açıklamıştı.

RUSYA MERKEZ BANKASI: VİSA VE MASTERCARD RUSYA’DA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkede Visa ve Mastercard ile yapılan işlemlerin, Ulusal Ödeme Kartı Sistemi ile gerçekleştirildiği ve yaptırımlardan etkilenmediği belirtildi.

Söz konusu kartlarla, Rusya’da ATM’ler, ödemeler ve para transferleriyle ilgili işlemlerin yapılmaya devam edileceğine işaret edilen açıklamada, “Rus bankaları tarafından verilen Visa ve Mastercard kartları, son kullanma tarihlerine kadar Rusya’da normal bir şekilde çalışmaya devam edecek” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Visa ile Mastercard ile yurt dışına yönelik para transferlerinin ise artık yapılamayacağı, bu nedenle yurt dışındaki internet alışveriş sitelerine de ödeme yapılamayacağı kaydedildi.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’tan yapılan açıklamada ise ülkenin ulusal ödeme sistemi Mir’in Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve Orta Asya ülkelerinde kullanılabileceği vurgulandı.

2588920cookie-checkVisa ile Mastercard, Rusya’daki operasyonlarını askıya aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.