Vize düğümü çözülmedi: 4 kat arttı!

Türkiye’nin geçen dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’ne (AKPM) sunduğu ve vize başvurularının haksız nedenlerle reddedilmemesini öngören karar tasarısı kabul edildi. AKPM’nin Türkiye temsilciliğini yürüten Ziya Altunyaldız, Schengen vizelerine ret oranının 4 kat arttığı, son 8 yılda en fazla başvuruyu yapan 5 ülke arasında olan Türkiye’nin ret oranı en çok artan ülke olduğu dikkat çekti.

Vize danışmanlık merkezi kurucusu Mertcan Durgut ise başvuru süreçleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Vize başvurusu yapacak kişilerin tüm belgelerin eksiksiz yer aldığı bir dosya oluşturmaları, gidecekleri ülkeye ve kalacakları süreye karar vermeleri, bunlara uygun olarak doğru vize türünü seçmeleri gerekiyor. Aksi takdirde yalnızca burada değil, yurt dışında da çeşitli zorluklarla karşılaşmaları mümkün.

Örneğin yurt dışında çalışmak için gideceğiniz ülkeye yaptığınız vize başvurusunu turist vizesi alarak sonlandırırsanız, o ülkede yasa dışı yollarla bulunmuş oluyorsunuz. Bu da sınır dışı edilmenize yol açar. Danışanlarımızın bu gibi olumsuz durumlarla karşılaşmaması için her birinin ekonomik, sosyal yaşantılarını detaylı bir şekilde inceliyor, deneyimimizden hareketle başvuru sürecinin tümüne eşlik ederek karşılaşabilecekleri tüm sorunların önüne geçiyoruz.” HALKTV

2662310cookie-checkVize düğümü çözülmedi: 4 kat arttı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.