“Volga Volga: Şizofreniyle Yaşamak” OBM’de

“Toplumsal Hafıza” teması altında, 10 Aralık Perşembe günü saat 18:30’da İTÜ Taşkışla binasında yapılacak gösterimin ardından, Psikiyatr Doç. Dr. Haldun Soygür, “Birey, Toplum ve Şizofreni” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Belgesel, bir şizofreni hastasının ve ailesinin yaşamından kesitler sunuyor. Yönetmen kamerayı, Ankara’da yaşayan ve şizofreni hastalığıyla boğuşan ağabeyine, anne babasına ve reflektif bir biçimde kendine çeviriyor. Volga’nın ve ailesinin kurgusal olmayan, “cinema verite'” tekniğiyle resmedilen hayatlarında, şizofreni hastalığının aile fertlerini ne derece etkilediği anlatılıyor. Belgesel, aynı zamanda Ankara Şizofreni Hastaları ve Yakınları Derneği üyelerinin röportajlarıyla, şizofreninin nasıl bir hastalık olduğu konusuna ilk ağızdan açıklık getiriyor.

Program

10 Aralık 2009 Perşembe

Film Gösterimi: “Volga Volga: Şizofreniyle Yaşamak”
Saat: 18:30
Yönetmen: Ayşegül Selenga Taşkent
Türkiye, ABD / 2007 / 60′
Söyleşi: Doç. Dr. Haldun Soygür
“Birey, Toplum ve Şizofreni”
Yer: İTÜ Taşkışla Binası 127 no.lu Konferans Salonu

Doç. Dr. Haldun Soygür kimdir

1960’da Samsun’da doğdu. Tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptı. 1990’da psikiyatri uzmanı oldu. Prof. Dr. Abdülkadir Özbek yönetiminde Uberlingen Moreno Enstitüsü’nden 7 yıl boyunca sosyometri, psikodrama ve grup psikoterapisi eğitimi aldı. 1996’da psikiyatri doçenti, 2002’de psikiyatri klinik şefi oldu. Aynı yıl Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği’ni kurdu. 2005 yılında Farmakoloji Bilim Doktoru unvanını aldı. 2000’de “Psikiyatride Readaptasyon Çalışmaları Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Uzman Birincilik Ödülü”nü kazandı. Soygür, bilimsel sunumlarıyla 7. Ulusal Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Kongresi’nde üçüncülük ödülü, 41. Ulusal Psikiyatri Kongresi’nde ikincilik ödülü, 43. Ulusal Psikiyatri Kongresi’nde “Duygu Durum Bozuklukları En İyi Araştırma Ödülü”ne layık görüldü. 2005 yılında yayımlanan “Şizofreni: Sesler, Yüzler, Öyküler” adlı kitabın ve Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından 2007 yılında yayımlanan “Şizofreni ve Diğer Psikotik Bozukluklar” kitabının editörlüğünü üstlendi. Özellikle şizofreni, stigmaya karşı mücadele, psikoonkoloji ve psikonöroimmünoloji alanlarında çalışan Soygür, halen Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Klinik Şefi olarak görev yapıyor.

744270cookie-check“Volga Volga: Şizofreniyle Yaşamak” OBM’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.