Western Union’dan 400 milyon transfer

Araştırma sonucuna göre kişiler arasında (kişiden kişiye yapılan transferlere şirketler arası para transferleri dahil değil) yapılan para transferlerinde en çok kullanılan kurumlar %70 lik pazar payı ile bankalar ve postaneler oldu. İkinci sırada ise %30 luk pay ile para transfer firmaları yer aldı.


Ayni araştırmanın sonuçlarına göre bu %30 luk pazar payının şirketler arasındaki dağılımı ise %17.4 ile Western Union, %4 Moneygram ve gerisi de diğer firmalar arasında gerçekleşti.


Bu sonuçlara göre Western Union dünya para transfer pazarının %17 ’sine tekabül eden bir is hacmi yakalamakla kalmamış ayni zamanda en yakın rakibinden 4 kattan fazla is yapması ile de dünyada bu alanda açık ara ile lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Aynı araştırmaya göre, piyasanın kalan %8.6 lik kısmı diğer yasal firmalar arasında paylaşıldı. Yasa dışı para transferleri hesaba katılmadı.


Western Union’in şu anda 3000 den fazlası Türkiye’de, 4000 den fazlası İngiltere’de olmak üzere tüm dünyada toplam 305.000 den fazla şubesi bulunuyor. 2006 yılında, Western Union’in para transfer servisini kullanarak dünyada 400 milyon para transferi gönderiminde bulunduğunu açıkladı.

803150cookie-checkWestern Union’dan 400 milyon transfer

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.