WTM’de KKTC standı göz doldurdu…

Londra’ da her yıl düzenlenen dünyanın en büyük ‘ikinci’ turizm fuarı World Travel Market (WTM), bu yıl 39’nci kez kapılarını açtı.  6,7,8 Kasım tarihlerinde üç gün süren WTM boyunca ülke standları, atölye çalışmaları ve toplantılarda sektör temsilcileri biraraya geldi. Türkiye bölümü yanındaki KKTC bölümü de ilgi çeken ülkeler arasındaydı.

Londra – Excel’deki KKTC standı da geçen yıl olduğu gibi geleneksel Kıbrıs köy evi ve Mağusa Othello Kalesi’nden esinlenerek hazırlandı.

Kuzey Kıbrıs’ın 203.5 metrekare alanda içerisinde yer alan standında ayrıca maket köy fırını, değirmen, Kıbrıs çeşmesi, şaraplık üzümler yer aldı.

Dizayn 74 seramik atölyesi, el sanatları ve çöpten sepet, sandalye örme sanatları da ziyaretçilerin ilgi odağıydı.  Misafirlere geleneksel Kıbrıs yemekleri ve içecekleri de ikram edildi.

KKTC’li Bakan: Bu sezon iyiydik, seneye daha da iyi olacağız

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu, KKTC’nin 2017 sezonunda iyi olduğunu vurgulayarak önümüzdeki sezon çıtayı daha da yükselteceklerini belirtti.

Ataoğlu WTM’I ziyaret etti. Bakan Ataoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile de karşılıklı gezdikleri KKKC ve Türkiye standlarında ayaküstü sohbet etme şansı buldu.

Bakan Ataoğlu basının sorularını da şöyle yanıtladı:

“Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak dünyanın ikinci büyük turizm fuarında 181 ülke arasında biz de kendi payımızı alabilmek ve artırmak için buradayız. İngiltere’deki toplumumuzun da adaya gelmesini istiyoruz. Bu konuda izlediğimiz politika sonuç vermeye başladığını söyleyebilirim. İngiltere’den İngiliz turistin yanısıra kendi toplum üyelerimizin de Kuzey Kıbrıs’ı tatil yeri olarak görmesi sevindirici.”

“Biz yalnız kum deniz güneş değil, üniversite ülkesiyiz. 106 değişik ülkeden 101 bin öğrenci barındırıyoruz. Bu dünya ile yarırşan bir rakamdır” diyen Turizm ve Çevre Bakanı hedefi de şöyle açıkladı:

“Sağlık turizminde de iddialı hale geldik. Sağlık turizminde de kendi payımızı almak ve artırmak amacındayız. 23 bin turist yatak sayısını ilk 6 ay içinde 28 bin, 2021’de de 40 bine ulaşmayı hedefliyoruz. Şimdiden 2021 çalışmaları sürüyor.”

Turizm ve Çevre Bakanı, “Ambargolar ne yazık ki devam ediyor” diyerek “Farklı ülkelerden turist ve öğrenci çekebilmemiz ambargoları deldiğimiz görülür. Charter seferleri ve acentelere katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Kış döneminde de yaz dönemi turizmiyle yarışır konuma gelecektir. Bütün yıl boyu turist çekebilmek için tanıtım yapmayı sürdüreceğiz” diye devam etti.

KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran da “Temsilci bütün izolasyonlara rağmen buradayız ve çalışmalarımızı sürdürmeye de kararlıyız” dedi. 

Cyprus Paradise sezondan memnun

Cyprus Paradise Londra Direktörü Kemal Kenan, bu sezonun iyi geçtiğini belirterek, “Bu yıl yüzde 30 civarında büyümüyi yakaladık, önümüzdeki sezon da bu grafiği sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Cyprus Paradise’ın İngiltere’den KKTC’ye turist gönderen en büyük seyahat acentesi olduğunu vurgulayan Kenan, “Bu sezon 20 bin üzerinde paket yolcu göndererek hedefimizi şimdiden yakaladık. Önümüzdeki yıl da başka bir sorunla karşılaşmazsak bu sayıyı artıracağız” diye konuştu.

Kenan, bu yıl Türkiye’de konaklayarak yıl KKTC’ye devam eden uçaklarda “uçakta beklemek yerine tekrar güvenlikten geçip uçak değiştirme” kuralının olumsuzluklarına değinerek şunları söyledi:

“Bu yöntem yolcularda ek bir külfet yarattı. Bundan dolayı Rum Kesimi’ne direk uçuş parkuruna ilgi arttı. THY, KKTC’ye gitmek üzere yurtdışından Atatürk Havalimanı’na inen uçaklarda eskiden olduğu gibi uçakta bekletip yola devam etme kararı aldı. Bunu diğer havayollarının da takip etmesini bekliyoruz. En azından KKTC’ye gidişte böyle bir rahatlamanın giden turist açısından yararı olacağını düşünüyorum.”

 

 

2136390cookie-checkWTM’de KKTC standı göz doldurdu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.