WTM’deki turizmciler mutluydu ama…

Londra Turizm Fuarı (World Travel Market – WTM) London 2022, 7-9 Kasım tarihlerinde ExCeL London’da gerçekleşiyor. Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’nin de katılacağı geleneksel WTM, dün başladı.

Dünyanın en büyük ikinci fuarı olan WTM’deki Türkiye reyonunda yer alan görüş aldığımız turizmciler, Türkiye’nin TL’nin alım gücü düşmesinden dolayı yabancı turistler için cazip bir ülke olmasına rağmen kârlılık ve müşteri kalitesinin düşük olmasından dert yandılar.

WTM’e katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Fuarı’nı gezerek KKTC Cumhurbaşkanı Ersen Tatar ile görüştü. Fuara, ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

Bakan Ersoy, İngiltere’den Türkiye’ye gelen turistlerle ilgili, “Bu sene için biz çok iddialı bir hedef koymuştuk. 3,5 milyon gibi bir iddiamız vardı. İnşallah yıl sonunda, 2022 sonunda bu 3,5 milyon hedefini yakalamış olacağız” dedi. Bakan, salgın öncesinde, İngiltere’den Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında en fazla rakama 2019 yılında ulaşıldığını ve Türkiye’nin İngiltere pazarından 2,5 milyon ziyaretçi aldığını söyledi.

Ersoy şöyle devam etti:

“İngiltere’de çok ciddi bir potansiyel var. Türkiye birçok ürünle bu potansiyele hitap ediyor. Özellikle 2020 itibarıyla, İstanbul ağırlıklı yaptığımız tanıtım filmleriyle sonuçlarını alıyoruz. Eskiden bakıldığında İngiltere’den misafir ağırlıklı olarak deniz, kum, güneş gibi ürünlere geliyordu. Şimdi artık yeni tanıtım stratejilerimizle ve kampanyalarımızla ürün çeşitliliğine de gittik. Sadece pazar çeşitliliğine değil, ürün çeşitliliğine de gittik ve bu sene de bunun meyvelerini topluyoruz. Özellikle İstanbul’a çok yoğun İngiliz gelmeye başladı. Aynı şekilde, arkeolojik ziyaretler ve paket turlarla İç Anadolu’ya ve Doğu’ya doğru da kaymalar başladı. Şimdi biz bunu yaygınlaştırarak, Türkiye’nin birçok noktasına İngiliz turistin yeni ürünlere dahil edilmesini sağlayacağız. Bu sene ilk veriler çok olumlu geçti. Stratejinin ilk meyvelerini topladık.”

Edwin Holidays ortaklarından Şenel Gürlek ve Uğur Bulut. Gürlek WTM’e Türkiye’den katıldı.
Türkiye reyonu

KKTC reyonunda Şeyn Nazım Medresesinin başındaki Hacı Osman Çıkıkçıoğlu, Cyprus Paradise’dan Muhammet Yaşarata ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

 

2645770cookie-checkWTM’deki turizmciler mutluydu ama…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.