“Ya partiler başa baş gelirse”

The Daily Telegraph gazetesi, Başbakan Gordon Brown’un seçimi kaybetse de başbakan olarak kalabileceğini yazdı.

“Hiçbir partinin çoğunlukta olmadığı bir meclis tablosu oluşursa, olası bir krizi önlemek amacıyla hükümet tarafından hazırlanan plan uyarınca, Gordon Brown seçimi kaybetse de haftalarca başbakanlığa devam edebilecek” diyen gazetedeki yorum haber şöyle:

“Daha önce benzeri görülmemiş olağanüstü durum planları, İşçi Partisi ya da Muhafazakarların mecliste çoğunluğu elde edememeleri durumunda ekonomik bir krizi önlemeyi amaçlıyor. Planın amacı ise bir koalisyon hükümetine sorunsuzca geçişin sağlanabilmesi.”

Aynı haberi manşetinden kullanan The Guardian da “Acil durum planı uyarınca milletvekillerinin yeni hükümeti oluşturabilmek için 18 gün süresi olacak” diye yazdı.

Gazetenin yorumu şöyle:

“Anayasal bir krizi ve sterlinin aşırı değerlenmesini önlemek amacıyla oluşturulan plan uyarınca, başbakanın azınlık partilerinden bir hükümet oluşturabilmesi amacıyla parlamento yeni çalışma dönemine üç hafta boyunca başlamayabilecek. Normalde seçim sonrasında milletvekillerinin altı gün içinde göreve başlamaları gerekiyor. Plan uyarınca, Muhafazakarlar rakiplerinden daha fazla sandalye kazansalar bile Gordon Brown başbakanlığı sürdürebilecek.”Ayrıca ilk kez olarak bürokrasi, koalisyon görüşmelerinde kolaylaştırıcı bir rol üstlenebilecek.”

830940cookie-check“Ya partiler başa baş gelirse”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.